Ingen store overraskelser under nominasjonsmøtet i SV

Pål Julius Skogholt blir Sosialistisk Venstrepartis ordførerkandidat.

FØRSTE- OG ANDREPLASS: Pål Julius Skogholt er SV sin førstekandidat, Gunhild Johansen står på andreplass. 

nyheter

Onsdag kveld ble det avholdt nominasjonsmøtet i Tromsø SV. Samtlige som ble foreslått til å stå på kommunevalglisten av nominasjonskomiteen ble nominert. Ergo er det ingen endringer siden innstillingen fra komiteen ble lagt fram i oktober.

– Det var et uvanlig kjedelig møte. Nei da, det var spennende og gøy, men ingen action og alternative forslag. Det er hyggelig at et samlet lag står bak dette og avgjørelsen om å la meg stille som førstekandidat, sier partiets ordførerkandidat Skogholt og fortsetter:

– Jeg er veldig fornøyd med nominasjon og glad og stolt over å ha fått tilliten, det er en stor og viktig oppgave, sier Skogholt.

Opptatt av helse og omsorg

Skogholt tror SV kan gjøre et godt valg i 2019.

– Den politikken vi kjører når det kommer til miljø og rettferdighet her i Tromsø tror jeg kan bidra til dette. Vi har aldri hatt så mange medlemmer som nå og jeg tror det er et veldig godt tegn når vi går inn i valgkampen for neste år, sier Skogholt.

Skogholt ser på helse og omsorg-situasjonen i Tromsø som den ellers mest utfordrende i møte med valgåret.

– Det er å få prosessene innenfor helse og omsorg til å gå fort nok, sier SV-lederen og fortsetter:

– I tillegg er det viktig å jobbe langsiktig de neste fire årene for å få kontroll over økonomien og de endringene den fører med seg for å sørge for at blant annet barneskoler, kulturskole og boliger ikke prissettes på en måte som gjøre at det blir for dyrt å bo i Tromsø.

Stort aldersspenn

På andreplass etter Skogholt står Gunhild Johansen og deretter Benjamin Arvola Notkevich, Åsne Høgetveit, Abdalla Ali Mohammed og på sjetteplass Maja Sandvik Lockert. Sistnevnte bare 20 år gammel.

– Det er utrolig å tenke at det går an å stemme på noen som er født i 1998. Jeg er så glad at vi har såpass stor variasjon blant v åre kandidater, både i alder, utdanning og yrker. Fra Maja som er student til Gunhild som er pensjonist. Jeg synes vi sammen utgjør et godt team som vil gjøre en god innsats for byen, nå gleder jeg meg til å gå i gang med valgkampen, sier Skogholt.