Lastebil og personbil involvert i trafikkulykke i Ramfjord

Ingen alvorlig skadet i trafikkulykke på E8 i Ramfjord onsdag.

Semitraileren har havnet på siden i grøfta og det jobber per klokka 14.48 for å få den opp igjen. Trafikken skal flyte fint forbi stedet.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Ulykken skjedde i 60-sonen like før Fagernes onsdag klokka 12.55. Alle nødetatene rykket ut til stedet.

– Det ser ut til at en postbil har stått delvis ute i veibanen, og at et vogntog har måtte bremse plutselig og kjørt ut for å ikke treffe bilen. Vogntoget veltet og ligger i en grøft utenfor veibanen. Det kom en personbil bak traileren som også måtte bråbremse og som skled ut av veien, og dermed også havnet i grøfta, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt klokka 13.23.

iTromsø fikk onsdag kveld en opprigning fra en av de som var involvert i hendelsen, han kan fortelle at han ble kjørt i bakfra av vogntoget som lå ute i veien.

– Jeg kjørte lastebil i retning Finnsnes fra Tromsø. Foran meg har jeg en postbil som jeg ser blinke ut, og jeg stanser opp. En annen lastebil som ikke greier å stanse treffer meg bak og sender meg noen meter foran. Han mister styirngen og tipper utenfor veien, sier vedkommende som ikke ønsker å oppgi navn da han ikke har avklart dette med arbeidsgiver.

Ambulanse påkjørt

I forbindelse med en ulykke, oppsto det en til ulykke da en ambulanse på vei til Fagernes ble påkjørt mellom Hundbergan og Laukslett.

E8 ble sperret i forbindelse med begge ulykkene på to steder, og åpnet først igjen rundt klokka 14.30.

Veien ble stengt igjen klokken 23.00 på grunn av berging, og åpnes ikke før 01.00.

Fraktet til legevakta

Alle involverte skal være oppegående og tilsynelatende uskadd, men to personer er fraktet fra ulykkesstedet med ambulanse til sjekk på UNN.

UNN bekrefter at de har fått inn en person fra ulykken til sjekk på legevakta.

–  En person fra hver av ulykkene er sendt til legevakta. Det er ingen alvorlige skader. På grunn av kapasitetsproblemer og vanskelig fremkommelighet il ulykkesstedene ble en person fraktet med politibil mens en ble hentet med helikopter, men det er som sagt ikke snakk om alvorlige skader på noen av de involverte, opplyser pressevakt Jørn Resvoll ved UNN klokka 14.25.

Oppretter sak

Politiet har onsdag opprettet sak på begge ulykkene, men har så langt ikke tatt beslag av noen førerkort eller noen som har status som siktet.

– De involverte skal avgi forklaringer og det kan være forhold her som vi ikke er klar over på dette punktet, så vi skal være forsiktig med å konkludere med hvem som har hatt skyld. Etter hvert vil vi ta stilling til om sjåførene har vært aktsomme nok og det som hører med, sier operasjonsleder Morten Augensen onsdag ettermiddag.