FrP-kandidaten om Hjorts uttalelser: – Det har vært lite kontakt mellom oss to

Jens Johan Hjort skylder blant annet på FrPs ordførerkandidat Bjørn-Gunnar Jørgensen. Det tar ikke Jørgensen personlig.

Bjørn-Gunnar Jørgensen nevnes av Jens Johan Hjort som en av årsakene til at han trekker seg.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Fredag ettermiddag annonserte Jens Johan Hjort at han trekker seg som ordførerkandidat.

I et intervju med iTromsø oppgir Hjort blant annet Jørgensen som en av årsakene til at han trekker seg.

– Tromsø Frp har valgt Bjørn-Gunnar Jørgensen som toppkandidat. Vi kommuniserer, for å si det forsiktig, svært dårlig. Han går ut med et bompengeultimatum i mediene, uten å snakke med oss. Jeg ser mørkt på en fremtid hvor jeg skulle vært en frontfigur som skal forholde meg til slikt. Jeg har ikke de diplomatiske egenskapene som kreves til det, sier Hjort i intervjuet.

I intervjuet sier Hjort at dersom Fremskrittspartiet hadde valgt en annen kandidat enn Jørgensen kunne han ha opp for å bli værende som ordførerkandidat. Han foretrekker nemlig Kanestrøm.

– Det er en mann jeg har en utrolig respekt for, sier Hjort i intervjuet.

– Lite kontakt

Førstekandidaten til Fremskrittspartiet, Bjørn-Gunnar Jørgensen, har lest uttalelsene til Hjort og tar de ikke personlig.

– Det har vært lite kontakt mellom oss to. Vi er i gang med en valgkamp hvor vi ikke ønsker å innføre bompenger og hvor Hjort tydeligvis ønsker dét. Vi står for vårt standpunkt med et enstemmig årsmøte i ryggen, og ville ha frontet dette standpunktet uavhengig av om det er jeg eller noen andre som er førstekandidat, sier Jørgensen til iTromsø, og fortsetter.

– Hjort har flere ganger sagt at han ikke ønsker å samarbeide med Frp og heller vil samarbeide med Ap. Ap har vært tydelig på at de ikke ønsker å samarbeide med Høyre og da var det få muligheter igjen for ham. Vi ønsker et bredt borgelig samarbeid etter valget og håper vi får til et godt samarbeid videre med Høyre.