Har blitt oppfordret til å stille som kandidat

– Jeg ble naturligvis veldig skuffa, sier Erlend Bøe om Hjort-exiten.
nyheter

Fredag kveld annonserte Tromsø Høyre at deres ordførerkandidat Jens Johan Hjort har trukket seg fra kandidaturet.

Jens Johan Hjort sier til iTromsø at han ga beskjed til gruppeleder i Høyre, Erlend Svardal Bøe, på tirsdag.

– Jeg ble naturligvis veldig skuffa. Det var ikke slik vi ønsket at det skulle bli da vi hadde nominasjonsmøte i oktober og valgte han som ordførerkandidat. Vi har prøvd å håndtere dette på best mulig måte og ønsker nå å se fremover, sier Bøe til iTromsø.

Fredag kveld postet Hjort en Facebook-status hvor trekker han frem Bøe som en han har trua på i møte med valget 2019, og at Bøe og Tromsø Høyre har hans forhåndssteme.

«Jeg gjør det ikke med lett hjerte. Jeg har utrolig mange gode venner og støttespillere i partiet. Lokalt, regionalt og nasjonalt. Dette gjelder ikke minst Tromsø Høyres usedvanlig dyktige gruppeleder Erlend Svardal Bøe. Erlend og resten av Tromsø Høyre har gjennom iherdig og godt arbeid i opposisjon skapt det aller beste grunnlag for politisk skifte i Tromsø i 2019. Erlend er en meget dyktig politiker og genuin lagbygger. Han nyter velfortjent respekt i partiet lokalt, regionalt og nasjonalt. Han har støtte fra yngste Unge Høyre medlem til veteranene i Senior Høyre. I tillegg har han gjennom interesse og utrettelig arbeid for tromsøværingers og Tromsø næringslivs ve og vel, opparbeidet stor tillit til Tromsø Høyre generelt og Erlend Svardal Bøe spesielt. Endelig har han gjennom sin joviale fremferd, og ved strategisk lagbygging pleiet våre allierte på aller beste måte», skriver Hjort i statusoppdateringen som han publisert offentlig.

– Er du selv aktuell som ordførerkandidat?
– Jeg synes det er hyggelig at mange har tatt kontakt og oppfordra meg til det. Det er ikke noe jeg har tenkt umiddelbart på. Jeg får heller bruke fredagskvelden til å tenke litt mer på det, men det er hyggelig at de nevner mitt navn.

– Ikke avhengig av enkeltpersoner

Bøe ser lyst på fremtiden, på tross av Hjorts sjokk-exit.

– Vi har mange dyktige folk i Høyre og er ikke kun avhengig av enkeltpersoner. Jeg er ikke bekymret for at vi ikke skal klare den jobben fremover. Vi har en god og offensiv politikk og mange dyktige folk, sier Bøe.

Så skriver Bøe følgende i en SMS:

– Valget neste år handler om fire nye år med Arbeiderpartiet, SV og Rødt, eller en ny borgerlig koalisjon med Høyre som fører Høyre-politikk. Jeg velger det siste.

Tror ikke posisjonen endres

Andrekandidat på Tromsø Høyres kommunevalgliste er Ragnhild Berg Nilsen.

–Hva tenker du om at Jens Johan Hjort nå har trukket seg?
– Først og fremst er det veldig trist at han trekker seg, men vi skal nå ha en god prosess for å finne en god kandidat. Vi har en god politikk, og det handler ikke bare om person, så jeg tror vi kommer til å klare dette fint.

– Som andrekandidat. Kunne du tenke deg å stille som ordførerkandidat?
– Haha! Jeg tror ikke jeg skal trekke noen konklusjoner der akkurat nå.

– Ettersom toppkandidaten nå har trukket seg, tror du det vil ha noe å si for din andreplass?
– Nei, jeg tror ikke min posisjon vil endre seg, det er nok kun toppkandidaten som skal velges på nytt og hvem det kommer til å bli, vet jeg ikke enda, sier Nilsen.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Anne Berit Figenschau flere ganger i kveld, men har ikke lyktes.