Krasjet inn i bil etter bytur – må sone fengselsstraff

Mann (50) dømt for fyllekjøring ved flyplassen.

Smalt: Tiltalte kjørte inn i siden på en annen bil mens han var beruset på vei til Kvaløya. Arkivfoto: Jon Terje Eiterå 

nyheter

50-åringen ble stanset ved flyplassen mens han kjørte en varebil. Utåndingsprøven tatt av mannen litt over en time senere viste en alkoholkonsentrasjon på 0,84 milligram per liter luft. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.

Tiltalte møtte ikke i Nord-Troms tingrett da saken mot han gikk i forrige uke.

Kjørte i annen bil

Et vitne til episoden forklarte i retten at tiltalte lå i filen ved siden av han på vei til flyplassen. Tiltaltes bil kjørte inn i siden til vitnes bil, og gjorde ingen tegn på å stoppe. Vitne forklarte at han til slutt fikk tiltalte ti lå stoppe, og det luktet sterkt av alkohol av mannen. Vitnet tok så bilnøklene fra tiltalte og fikk en forbipasserende til å ringe politiet. Bilen til vitnet fikk også materielle skader på grunn av påkjørselen.

Politibetjenten som kom til stedet forklarte i retten at tiltalte fremsto som beruset, og erkjente overfor politiet at han hadde drukket alkohol og at han etter inntaket av alkohol hadde kjørt bil.

Hadde feiret i forkant

Tiltalte forklarte videre at han hadde mistet førerkortet i Danmark våren 2018 på grunn av ruskjøring. Han ble brakt til politistasjonen for å gjennomføre alkoholtest. På stasjonen forklarte tiltalte at han og en kompis hadde vært på byen for å feire et ferdigstilt arbeid, og at han hadde drukket øl og vin før han satt seg bak rattet.

Må i fengsel

De ovennevnte forklaringer både fra vitnene og tiltalte selv, viser at tiltalte har vært fullt klar over at han kjørte bil etter å ha drukket alkohol, og at han ikke hadde gyldig førerrett da han kjørte bil. Han har derfor handlet forsettlig heter det i dommen.

50-åringen er derfor dømt til 24 dager i fengsel og til å betale 10.000 kroner i bot. Han mister også førerretten i Norge i to år og tre måneder.