Øyvind Alapnes forlater The Edge

Direktør for Clarion The Edge i Tromsø, Øyvind Alapnes, forlater stillingen som toppsjef for prestisjehotellet.

BLIR NORDENSJEF: Øyvind Alapnes ved The Edge forlater direktørstillingen ved hotellet for å bli Norden-sjef for Clarion Collection Hotels.  Foto: Lars Marius Matre / iTromso

nyheter

Men han forlater ikke Clarionkjeden – han tar et skritt oppover på stigen internt i hotellkonsernet.

Alapnes skal nemlig bli Senior Vice President for Clarion Collection Hotel i Norden, ifølge en pressemelding fra konsernet.


Dette tjente byens hotelldirektører

The Edge-direktør Øyvind Alapnes troner øverst på listen over hotelldirektørene når det gjelder inntekt for 2017.


– Beæret

– Det var en stilling som mange ville ha, og jeg er veldig beæret over at det var meg de valgte, sier Alapnes til iTromsø.

Han fortalte nyheten til de ansatte på The Edge mandag.

– Det var både litt trist og rart å fortelle kollegene at jeg har fått denne jobben. The Edge har på mange måter vært en "baby" for meg, sier han.

The Edge er ikke en del av Clarion Collection, i Tromsø er hotellene With og Aurora del av kjeden som hovedsakelig består av overnattingssteder med en mer historisk og avslappet stil. Alapnes sier at det skal bli spennende å ta fatt på jobben som direktør for de 60 hotellene i Clarion Collection.

– Det er den kjeden i Norden som har høyest gjennomsnittlig score av alle kjeder i Norden, og det er mange "stamgjester" som kommer tilbake til hotellene år etter år, sier han.

Sjef i fem år

Alapnes har vært direktør for hotellet i fem år.


 

– Nå vil jeg få arbeidssted i Oslo der hovedkontoret ligger, men jeg vil være en god del i Tromsø også, sier han.

Hvem som overtar direktørstolen på The Edge er ennå ikke avklart.

– Det er en kabal som vi ennå ikke har lagt, det er en av tingene som vi har drøftet her i Oslo i dag. Jeg har sagt at jeg skal bidra i rekrutteringsprosessen, sier Alapnes.

Det er heller ikke avklart når han skal begynne i nyjobben i Oslo.

– Trolig blir det i januar som jeg overtar jobben.

Fra konsernledelsen får Alapnes en god attest:

– Alapnes har utmerket seg som en sterk og samlende leder. Nå reiser han fra “Nordens Paris” for å lede Clarion Collection-hotellene i Norden. Vi gleder oss stort til å få Alapnes på plass i direktør-rollen. Han har alltid gjesten og gjestereisen i fokus, som er helt essensielt for å skape minneverdige gjesteopplevelser, sier Katalin Paldeak, COO i Nordic Choice Hotels.