De har pusset opp alpinanlegget for millioner, men én ting mangler

– Vi trenger snø og kulde, innrømmer sjefen for Tromsø alpinpark.

SNØFATTIG: Alpinanlegget i Kroken har fått en rekke oppgraderinger, men det er foreløpig tynt med snø i skiløypene. Alle foto: Privat 

nyheter

Ski- og brettkjørere i Tromsø bør krysse fingrene for at været snur. Skal anlegget i Kroken kunne åpne før jul, må «Kong Vinter» snart komme på besøk til Ishavsbyen.

– Vi har satt en rød ring rundt 15. desember, og håper å kunne åpne bakkene da. Alt er klart, så hadde det kun stått på oss ville vi allerede ha åpnet for sesongen, sier daglig leder Jon R. Håkonsen

Tråkkemaskiner for ti millioner

Uavhengig av snøfall, må mildværet snu til minusgrader om det skal bli full fres i Kroken-løypene. Alpinsjefen forteller at traseene er ferdig ryddet.

– Får vi en kuldeperiode på fire-fem dager, vil vi starte med snøproduksjon. Det er meningsløst å starte opp snøkanonene hvis man bare har et par timer med kuldegrader foran seg, sier anleggssjefen.

BRUKER VINSJ: Denne tripoden er nå montert oppe på fjellet, og skal brukes som vinsjefeste for de nye tråkkemaskinene. 

Håkonsen tok over driften av alpinanlegget i Kroken 1. juli, og har gjort en rekke investeringer.

– Vi har brukt ti millioner kroner på to nye tråkkemaskiner, og fått satt opp en tripod. Ved å bruke vinsj vil vi nå også kunne tråkke løyper uten at maskinene sklir, også i de aller bratteste partiene. Tidligere har vi ikke kunnet tråkke løyper i oppoverbakke i hengene, forklarer han.

Skal servere alkohol

Håkonsen forteller at alpinparken har forbedret parkeringsforholdene, og pusset opp kafeen.

– I tillegg har vi bygd en gigantisk lavvo med plass til 250 mennesker, der det også vil bli servering.

For første gang skal man også kunne leske ganen med lokalt brygget alkoholholdig drikke i kafeen.

– Vi har et tett samarbeid med Bryggeri 13 og Catering 13, og skal starte opp med after ski etter stengetid på lørdagene, avslører han.

Gratistilbud til de yngste

Et eget tilbud for barn – der man faktisk ikke skal ha ski på beina – er også nytt for sesongen.

FORNYER ANLEGGET: Daglig leder i Tromsø Alpinpark AS, Jon R. Håkonsen, har gjort mange investeringer siden han tok over driften i sommer. 

– Vi har laget en akebakke for de aller minste, som blir helt gratis å bruke, sier Håkonsen – som har fått mye positiv respons allerede før nyåpningen av alpinanlegget.

– Byens befolkning har nok fått med seg at vi har lagt ned mye arbeid i anlegget. Etter en sesongkortkampanje har vi nå solgt 300 prosent flere sesongkort enn på samme tidspunkt i fjor. Det er en helt vanvittig økning, sier han.