Klær i garderobe tok fyr – utløste full brannutrykning til Bjerkaker skole

Elevene på skolen ble evakuert da brannalarmen gikk litt etter klokken 15.30 mandag.
nyheter

Nødetatene fikk mandag ettermiddag melding om en brann på Bjerkaker skole. Det kom røyk ut av et rom i bygningens andre etasje. Brannvesenet sendte inn røykdykkere. Klokken 15.58 opplyste politiet om at brannen er slukket og situasjonen under kontroll.

Årsaken til brannen er, ifølge politiet, ikke kartlagt, men det skal ha brent i noen klær på en hylle.

Ingen personer var savnet eller ble skadet. De fleste elevene hadde dratt fra skolen da brannen brøt ut.

Innsatsleder Simen Skotte i politiet.  

– Vi vet ikke så mye. Det vi kan si er at ingen er meldt skadet og det var ingen personer i det aktuelle området hvor det var røyk, da brannvesenet gikk inn der. Folk har også evakuert seg selv. Vi har samlet samtlige evakuerte i en tilgjengelig barnehage i nærheten og de får nå tilsyn fra helsepersonell for å forsikre oss om at ingen er skadet, sier politiets innsatsleder Simen Skotte på stedet.

Ifølge Skotte har de foreløpig ikke oversikt over hvor mange som var i bygget og hvem som hadde tilgang.

– Var det åpne flammer?

– Vi har fått beskjed om at de har funnet arnestedet, men vi er ikke sikker på hva som har vært årsaken til røyken som er der nå. Det er snakk om åpne flammer, uten at jeg kan si noe mer om det, sier Skotte.

Her går brannvesenet inn med røykdykkere på vestsiden av skolen.  

Arnestedet skal ha vært i andre etasje.

– Akkurat hvilket rom kan jeg ikke si noe om. Den er slukket og de har startet arbeidet med å lufte ut røyk fra lokalet, sier Skotte.

Det var kun SFO-elever igjen på skolen da brannalarmen begynte å ringe.

– Brannalarmen gikk litt før klokken 15.30, da var det kun SFO-elever igjen på skolen, forteller fagleder Gry Eliassen på Bjerkaker skole.

Hit ble elevene evakuert.   Foto: Sanna Drogset Børstad

Hun forteller at de sjekket brannskapet, og så at alarmen hadde gått fra en garderobe ved 6. og 7. klassetrinn.

– Vi evakuerte elevene som var igjen på skolen, og de ble tatt med opp til Skogstua barnehage. Evakueringen gikk veldig greit, selv om det var litt kaldt, forteller hun.

Fagleder Gry Eliassen ved Bjerkaker.  

Hun har ingen formening om hva årsaken til brannen er, og forteller at det blir opp til politiet å etterforske. Skolen har hatt kontakt med alle foreldrene, og bedt de hente barna.