Jens Ingvald Olsen avviser at han er ferdig i politikken

Disse fem topper den nye Rødt-lista

Jens Ingvald Olsen (66) nærmer seg pensjonsalder og velger nå å slippe til ungdommen på toppen av nominasjonslisten. Det betyr ikke at han gir seg med det første.

Topp fem: Romina Moradi (38), Marius Hansen (30), Bendik Hugstmyr Woie (21), Anne-Linn Lernes (33) og Jens Ingvald Olsen (66) er toppkandidatene for Rødt i Tromsø for kommunevalget 2019. Foto: Rikke Lange 

nyheter

I mange år har Olsen for mange vært ansiktet til Rødt i Tromsø. Når partiet har årsmøte i slutten av januar er Olsen innstilt som tredjekandidat.

– Nå har jeg stått på toppen av lista i mange år, og selv om jeg er frisk og rask både i kropp og hodet, så er det ikke å legge skjul på at jeg nå er godt opp i 60-årene og blir pensjonist til våren, sier Olsen i forkant av medlemsmøtet til Rødt onsdag kveld i lokalene deres på Stortorget.

LES KOMMENTAREN: Vel blåst, og takk for innsatsen, Jens Ingvald!

– Vi har mange nye og unge folk som bidrar i partiet og det er viktig at de nå slipper til. Jeg blir med en stund til for å sørge for kontinuitet, så får vi se.

Gir seg ikke med det første

Olsen avviser at dette betyr at han er ferdig i politikken. Han sier han vurderer bidra fremover i fylkespolitikken, men er også innstilt på å være med å bidra i kommunestyret dersom han velges inn.

– Jeg hadde sagt ja til å være på førsteplass i utgangspunktet, men etter at jeg pratet med Bendik (journ.anm. Hugstmyr Woie) og hørte at han var innstilt på å bli i Tromsø og fortsette i kommunestyret, gjorde det valget om å ta steget ned enkelt for min del. Da kunne jeg med god samvittighet si at jeg ikke ønsket å være på førsteplass neste valg, sier Olsen, og fortsetter:

– Folk kan være helt trygg på at jeg skal være med videre å bidra for Rødt også etter valget.

LES OGSÅ: Han blir Rødts nye toppnavn i Tromsø

– Jens Ingvald skal ikke være noen gallionsfigur på tredjeplass, istemmer Woie.

«Drømme topp tre»

Dermed stiller Rødt med Hugstmyr Woie (21) på førsteplass og Anne-Linn Lernes (33) på andreplass. Romina Moradi er innstilt av nominasjonskomiteen på fjerdeplass mens Marius Hansen er innstilt på femteplass.

– For min del er dette drømmelaget på topp tre. Jeg ville ikke være på førsteplass, og det å ha med Jens Ingvald videre, som er en mann jeg har lært utrolig mye av, er veldig viktig, sier Lernes.

Tror på godt valg

I dag har Rødt seks representanter i kommunestyret etter brakvalget deres i 2015 hvor de endte opp med 14,4 prosent av stemmene. Toppkandidatene har begynt å forbedrede seg til årsmøte og ser på hvilke saker de vil fronte ved neste valg. Det er for Rødt for eksempel helt uaktuelt å sitte i et byråd og sånn sett støtte gjeninnføring av parlamentarisme. Et annet fokusområde vil være boligpolitikk med slagordet «bolig for alle». Spørsmålet nå er hvordan det går med partiets oppslutning ved høstens valg.

LES OGSÅ: Jens Ingvald Olsen tar et skritt tilbake etter 20 år

– Klarer dere 14,4 prosent igjen neste valg?

– Jeg har troen på et godt valg, svarer Woie lurt.