Jens Ingvald Olsen blir ikke partiet Rødts toppnavn i valget

Det bekrefter leder i Rødt i Tromsø, Bendik Hugstmyr Woie.

BLIR IKKE LISTETOPP: Rødts nestor Jens Ingvald Olsen vil ikke bli foreslått som partiets toppnavn i valget neste høst.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Jeg kan bekrefte at Jens Ingvald ikke er foreslått til førsteplassen på valgkomiteens forslag til valgliste, sier han til iTromsø.

Og han fortsetter:

– Det er jeg som er nominert som førstenavn, og jeg stolt over at partiet vil ha meg. (Se egen sak)

RØDT: Bendik Hugstmyr Woie.  Foto: Nora Lervik

Ifølge partilederen er det kanskje naturlig med et skifte nå all den tid Jens Ingvald Olsen har vært partiets toppnavn i nesten to tiår.

– Jens Ingvald har hatt topplassen helt siden 1999, sier han.

Det er de fem øverste navnene som skal presenteres på medlemsmøtet. Jens Ingvald Olsen vil stå som nummer tre.

– Resten av lista vil bli presentert senere, og vi har det endelige nominasjonsmøtet i partiet den26. januar, sier Woie.

– Jeg tror valgkomiteen har ment at han har en svært viktig oppgave på fylkestinget, han har vært den sterkeste motstanderen av regionreformen her i Troms, og det er et arbeid han vil fortsette med, sier Woie.

Partiet har også hatt som ambisjon å få en bredere appell.

– Vi har kanskje vært litt dårlige på å vise bredden i partiet når vi har hatt en så tydelig frontfigur som Jens Ingvald. Nå håper vi på å vise at vi har mange flinke folk, sier partilederen.

iTromsø har ikke lyktes å få en kommentar fra Jens Ingvald Olsen selv eller fra leder i valgkomiteen, Hanne Stenvaag. iTromsø oppdaterer saken.