Jens Ingvald Olsen blir ikke partiet Rødts toppnavn i valget

Det bekrefter leder i Rødt i Tromsø, Bendik Hugstmyr Woie.

BLIR IKKE LISTETOPP: Rødts nestor Jens Ingvald Olsen vil ikke bli foreslått som partiets toppnavn i valget neste høst.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Jeg kan bekrefte at Jens Ingvald ikke er foreslått til førsteplassen på valgkomiteens forslag til valgliste, sier han til iTromsø.

Og han fortsetter:

– Det er jeg som er nominert som førstenavn, og jeg stolt over at partiet vil ha meg. (Se egen sak)

RØDT: Bendik Hugstmyr Woie.  Foto: Nora Lervik

Ifølge partilederen er det kanskje naturlig med et skifte nå all den tid Jens Ingvald Olsen har vært partiets toppnavn i nesten to tiår.

– Jens Ingvald har hatt topplassen helt siden 1999, sier han.

Det er de fem øverste navnene som skal presenteres på medlemsmøtet. Jens Ingvald Olsen vil stå som nummer tre.

– Resten av lista vil bli presentert senere, og vi har det endelige nominasjonsmøtet i partiet den26. januar, sier Woie.

– Jeg tror valgkomiteen har ment at han har en svært viktig oppgave på fylkestinget, han har vært den sterkeste motstanderen av regionreformen her i Troms, og det er et arbeid han vil fortsette med, sier Woie.

Partiet har også hatt som ambisjon å få en bredere appell.

– Vi har kanskje vært litt dårlige på å vise bredden i partiet når vi har hatt en så tydelig frontfigur som Jens Ingvald. Nå håper vi på å vise at vi har mange flinke folk, sier partilederen.

iTromsø har ikke lyktes å få en kommentar fra Jens Ingvald Olsen selv eller fra leder i valgkomiteen, Hanne Stenvaag. iTromsø oppdaterer saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter