Dette mistenker politiet etter pågripelsen på hurtigruta

Fem personer er siktet for bruk og oppbevaring av narkotika etter aksjonen mot hurtigruta onsdag ettermiddag. Politiet mistenker at stoffet var ment for videresalg.

HER PÅGRIPES DE SIKTEDE: Politiet troppet opp utenfor haventerminalen med to svartemarjer og en sivil bil. Kort tid etter ble fem personer pågrepet og kjørt til Politihuset. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Onsdag ettermiddag, like før klokken 15.00, slo politiet til mot hurtigruta ved havneterminalen på Prostneset. Der ble fem personer pågrepet. Nå er de siktet for narkotikakriminalitet.

Pågrepet om bord

Politiet var innledningsvis tilbakeholdne med informasjon om hva som hadde skjedd. Torsdag avlsører de imidlertid at de aksjonerte på bakgrunn av et tips om mulig bruk av narkotika om bord på skipet.

– Vi dro ut sammen med utlendingsenheten for å undersøke saken. Sistnevnte var med for å gjennomføre en såkalt utlendingskontroll hvor vi sjekker ID og slikt, sier politibetjent Anders Solheim ved avsnitt for generell etterforskning til iTromsø.

Om bord ble fem personer pågrepet: tre litauere og to personer med norsk statsborgerskap.

Amfetamin og kokain

– Det ble funnet noe narkotika på båten. De fem ble tatt med inn til arresten og anmeldt for bruk og oppbevaring, forteller Solheim.

Foreløpig har politiet konkludert med at det dreier seg om cannabis, amfetamin og litt kokain.

– Men jeg kan ikke si noe om mengden nå, sier politibetjenten.

– Mistenker dere at stoffene var ment for videresalg?
– Ut fra etterforskningen og avhør så langt, kan det se sånn ut, avslører han imidlertid.

De fem siktede skal ifølge politiet løslates fra varetekt i løpet av torsdag.