Snøvær i Breivika gjorde havneterminalen til helikopterlandingsplass

Et ambulansehelikopter fra Evenes ble tvunget til å lande på havneterminalen på Prostneset på grunn av tett snøfall på helikopterlandingsplassen på UNN.

SYKETRANSPORT: En pasient fra Harstad fikk en ekstratur innom Tromsø sentrum da vedkommende ble hentet av en ambulanse ettersom ambulansehelikopteret ikke kunne lande i Breivika på grunn av dårlig vær.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Basesjefpilot på Evenes Arne Utby forteller at de måtte lande på havneterminalen fordi de ikke har lov til å fly når det er så dårlig sikt.

På Prostneset måtte de vente på at det skulle komme en ambulanse som kunne ta med seg pasienten til UNN.

– Vi møtte på elendig vær. Nå må vi vente til været letter og så rense helikopteret for snø og is før vi drar igjen, sier Utby.

Amblansen kom ikke mange minuttene etter og tok imot pasienten med en båre. De trillet han over fra helikopteret til ambulansen og kjørte så til UNN.

- Pilotene tok valget om å ikke lande i Breivika på grunn av snøværet. Da valgte de det mest egnede stedet til å lande - og denne gangen var det på havneterminalen, sier pressevakt ved UNN, Per Christian Johansen, til iTromsø.

RUFSETE VÆR: Snøfallet i Tromsø fredag førte til at det ikke gikk an å lande med ambulansehelikopteret i Breivika. Da valgte pilotene å lande på Prostneset.  Foto: Ronald Johansen

 

Helikopteret hadde med seg en pasient fra Harstad som skulle til UNN. Denne ble hentet med vanlig ambulanse og kjørt til sykehuset i Breivika.

Ifølge Johansen er det ikke uvanlig at helikopteret må velge andre landingsplasser enn i Breivika.

- Eksempelvis har helikopteret vært nødt til å lande i Tønsvika på grunn av tett tåke på Tromsøya, sier han.