Thomas (27) fra Tromsø vant pris for beste studentspill

Thomas Nilsen (27) og kompisgjengen fra Polyblock Studios har vunnet den gjeve spillprisutdelingen Game Awards.

VANT: Thomas Nilsen og resten av Polyblock studios vant gjev spillpris natt til fredag. Foto: Johannes Ytreberg Meløe 

nyheter

– Dette var kjempestort, men vi hadde faktisk en veldig god følelse når vi dro hit, for vi følte at vi stilte ganske sterkt i denne kategorien, sier Thomas Nilsen til NRK.

Spillet han vant med heter «Tanknarok» og er et spill hvor to eller flere spillere skyter med tankser mot hverandre. Kategorien spillet vant i er en nysatsning som heter «best student game».

Martin Lien (23), Aurora Hinz (23), Tom-Espen Andersen (37) og Thomas Nilsen (27) studerte sammen ved Høgskolen Innlandet våren 2018. Som bacheloroppgave lagde de et spill har kalt for «Tanknarok». I ettertid videreutviklet de spillet med sitt eget selskap Polyblock Studios AS.

Andersen er kreativ leder og tromsøgutten Nilsen er produsent. Sammen mottok de prisen i Los Angeles. Under prisutdelingen konkurrer spillselskap fra hele verden, men kun 30 priser blir delt ut. Guttene sier til NRK at de blir kontaktet av andre spillselskap og utgivere.

Spillet har hentet mye inspirasjon fra Atari-klassikeren «Combat» fra 1977, og Nilsen beskriver det som en åndelig oppfølger.

– To til fire spillere styrer hver sin lille stridsvogn. Med korte runder, rundt 20 sekunder per runde, går spillet kjapt slag for slag. Det finnes flere arenaer med ulik utforming, og forskjellige temaer og hindringer. Målet er å overleve, der den som står igjen får poeng, og den med flest poeng vinner, sa Nilsen til iTromsø i november.