Boltret seg i kortreist mat

Bondens marked på Stortorget var et populært stoppested lørdag formiddag.
nyheter

Hele helgen arrangeres Bondens marked på Stortorget og det er lokale aktører fra hele regionen som fyller salgsbodene med sine produkter. Markedet er i regi av Tromsø Sentrum som jobber for at byen skal ha et mangfoldig sentrumstilbud.

Her kunne man kjøpe et bredt spekter av kortreiste produkter, rett fra produsent. Alt fra Salangshonning til Selbuvotter.

– Unik smak

Ragnvald Tollefsen er mannen bak Ragnvalds Honning. Han har 25 bikuber, noe som gir tilstrekkelig med honning til akkurat dette markedet. Det han ikke får solgt her, selger han hjemmefra på Sjøvegan.

Han har et lidenskapelig forhold til honning og forteller om hvorfor ulike typer honning smaker forskjellig.

– Hver bie suger nektar fra ulike blomster som gir hver enkelt honning en unik smak. Jeg har som mål å øke produksjonen slik at jeg kan selge honningen min til dagligvarebutikker, sier Tollefsen.


Dølakorets årlige julemarked:

Solgte syv sorter og tusenvis av smultringer for tusenvis av kroner

De som ikke har hatt tid til å ta årets julebakst kunne lørdag sikre seg de syv sorter og mer på Dølakorets årlige julemarked utenfor The Edge.

 

Kommer for stamkundene

En annen bod har spesialisert seg på husmannskost og spesielt i kombinasjon med reinsdyrkjøtt. Damen bak disken, og innehaver av bedriften, er Sigrid Fjellheim Sjøgren og hun har hatt stand her de siste årene. Til daglig leverer bedriften hennes catering til ulike arrangementer.

REINKJØTT: Ingri Mack sikrer seg reinkjøtt til jul. Her er hun i salgsboden til Sigrid Fjellheim Sjøgren. Foto: Erik Austheim 

– Jeg driver til daglig med catering til konfirmasjoner, bryllup og andre selskaper, men jeg liker å stå på bondens marked fordi jeg har en del stamkunder som kommer tilbake år etter år for å handle produktene mine, forteller Sjøgren.

En av dem er Ingri Mack, som i dag kom for å kjøpe reinkjøtt og se etter andre julegaver.

– Jeg kommer i julestemning av å være her og jeg håper på å finne litt julegaver, sier Mack.

Sjøgren selger også syltetøy og sursild, men er spesielt stolt over kvaliteten på reinkjøttet som kommer sørfra.

– Jeg får reinkjøtt fra familie på Røros og dette er ekstra mørt da reinen ikke er like avmagret, slik man kan oppleve at rein fra Finnmark kan være, sier Sjøgren.