Brann i sentrumsbolig:

Da røyken sperret trappeoppgangen, så flere personer seg nødt til å hoppe ut av et vindu

Tirsdag ettermiddag begynte det å brenne i et boligbygg i Mellomveien.

KRAFTIG RØYKTUVIKLING: Politiet ber forbipasserende trekke unna grunnet kraftig røykutvikling i boligen.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Vet du noe om saken? Tips oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Politiet varslet like før klokken 17.00 om røykutvikling i Mellomveien 10, like ved Casa Inferno og Dekk1.

– Det er bekreftet brann i bygget. Nødetatene er på stedet og har startet evakuering av bygg, opplyser politiet.

Hoppet ut vindu i andre etasje

Ifølge 110-operatør Klaus Lorentsen er det uvisst hvor mange personer som oppholdt seg i bygget da det begynte å brenne.

– Fire personer reddet seg imidlertid ut ved å hoppe ut gjennom et vindu. Vi har kontroll på brannen og holder på å gjennomsøke bygget nå, sier han like før klokken 17.14.

  Foto: Sanna Drogset Børstad

iTromsøs journalist på stedet opplyser at det er kraftig røykutvikling i boligen og at forbipasserende blir bedt om å holde seg unna.

Voldsom røykutvikling

Det kommer røyk ut av alle tre etasjene i bygget, men det er kun observert åpne flammer i første etasje.

– Det stemmer nok at brannen var lokalisert i første etasje, men det var mye røyk og folk kom seg ikke ned trappeoppgangene for å komme seg ut, opplyser 110-operatøren.

  Foto: Sanna Drogset Børstad

Operasjonsleder Lennart Steffensen ved Troms politidistrikt forteller klokken 17.20 at alle personene som oppholdt seg i bygget er evakuert ut.

– Vi har ennå ikke oversikt over hvor mange det er snakk om. Vi jobber med å kartlegge hvor mange som nå eventuelt vil ha behov for ny bopel som følge av skader på bygget, sier han.

  Foto: Sanna Drogset Børstad

Ingen personskader

Politiets innsatsleder på stedet, Henning Robertsen, forteller at politiet ikke har fått meldinger om personskader.

Han opplyser at politiet ennå ikke har noe klart bilde av hva som har skjedd.

– Vår prioritet er først og fremst å sørge for at alle har kommet seg trygt ut og er gjort rede for, sier innsatslederen.

MÅ VENTE: Faras Halak bor i nabobygget til Mellomveien 10. Han har fått opplyst at det er store røykskader på leilighetene der også.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Feras Halak bor i nabobygget som ligger vegg i vegg med åstedet. iTromsø møter ham utenfor boligen, der han står sammen med flere av naboene.

– Vi får nok ikke flytte inn igjen med det første. Jeg har fått beskjed av politiet om at det er store skader på leilighetene i vårt bygg også, ikke bare der det brant, sier han.

Driver etterslokking tirsdag kveld

Litt etter klokken 20.30 driver brannvesenet fortsatt med etterslokking på stedet. Politiet bedriver taktisk etterforskning, med avhør av vitner, fram til det er trygt å ta seg inn i bygningen for en åstedsundersøkelse. Det vil antakelig ikke skje før i morgen, onsdag, opplyser operasjonsleder Steffensen i politiet.

Det er store røykskader etter brannen i Mellomveien 10 tirsdag kveld.   Foto: Sanna Drogset Børstad

 

14 personer ble evakuert da politiet kom til stedet, men de har ikke fullstendig oversikt over akkurat hvor mange som var i bygningen. En del av disse har funnet seg midlertidig nytt bosted via venner og bekjente, mens kommunen ivaretar de resterende. Ingen ble sendt til legevakt etter brannen.

Politiet ber vitner som har observasjoner ta kontakt.