Frelsesarmeen danset pengene opp i gryta: – Det er viktig å spre litt glede i jula

Onsdag åpnet julemarkedet på Stortorget, der en sjeldent sprek duo fra Frelsesarmeen sørget for å holde varmen med dans.

HOLDT VARMEN VED GRYTA: Ekteparet Ida Amelie og Stephen Mayes er begge offiserer i Frelsesarmeen Tromsø. Under julemarkedets første dag på Stortorget tiltrakk de ekstra oppmerksomhet til julegryta si, med dans. 

nyheter

– Stortorget på dagtid er den beste plassen av alle for oss. Det er mange hyggelige tromsøværinger som kommer med donasjoner i lunsjpausen sin, sier Stephen og Ida Amelie Mayes.

Ekteparet sto ved Frelsesarmeens gryte på Stortorget under julemarkedets første dag.

Tradisjon fra New York

HOLDT VARMEN VED GRYTA: Ekteparet Ida Amelie og Stephen Mayes er begge offiserer i Frelsesarmeen Tromsø. Under julemarkedets første dag på Stortorget tiltrakk de ekstra oppmerksomhet til julegryta si, med dans. 

 

Begge er offiserer for Frelsesarmeen i Tromsø, og satser på en utradisjonell metode for å tiltrekke seg oppmerksomhet – nemlig via dans.

– Å danse ved siden av gryta er helt vanlig i New York, som vi flyttet fra i august. Det kan selvfølgelig bli litt mye for typiske nordnorske sjeler, ler Ida Amelie Mayes .

– Hvordan har tilbakemeldingene vært på dansinga?

– De fleste smiler, noen filmer, og andre kikker et par ganger ekstra bort på oss. Det er viktig å spre litt glede i jula, og dans er en god måte å holde på varmen!

Hjelper 300 Tromsø-familier

Ekteparet påpeker at de er helt avhengige av pengebidrag for å kunne hjelpe alle som trenger det.

– Vi beregner at rundt 300 familier i Tromsø kommer til å kontakte oss for bistand i løpet av jula. Pengene vi i Frelsesarmeen samler inn i grytene våre går uavkortet til disse familiene. Vi gir hjelp til alle mennesker, uansett religion eller legning, sier Ida Amelie Mayes, og legger til:

– For dem som ikke kan komme til Stortorget står Frelsesarmeen også på Pyramiden og på Eide Handel.

 

– Hva med K1-senteret, som det har vært mye snakk om de siste dagene?

– Vi har gjort klar folk fra Frelsesarmeen som skal stå ved gryta, og skal i møte med senterledelsen fredag. Da vil vi forhåpentlig også kunne møte mennesker ved K1 i noen dager før jul.

Julemarked hele uka lang

Julemarkedets arrangør, Trude Ørpetvedt i Tromsø Sentrum AS, var fornøyd med åpningen av markedet som foregår til og med førstkommende søndag på Stortorget.

– 150 barnehagebarn har vært her og sunget, julenissen har vært på besøk, og ordføreren sto for en høytidelig åpning. Hit skal både barn og voksne som ønsker seg litt julestemning bare komme, sier hun fornøyd.

Ørpetvedt forventer stinn brakke i lavvoen med plass til 60 gjester, og har mange høydepunkter i ukas program som hun ser fram til.

– Torsdag etter arbeidstid kårer vi peneste eller styggeste julegenser, mens folk koser seg med lokal mat og drikke. På lørdag arrangerer vi blant annet Bondens marked, i samarbeid med Smakfestivalen.