De skal bygge hurtigbåten som skal gå mellom Tromsø-Finnsnes-Harstad

Det er Oma Baatbyggeri AS som har sikret seg kontrakten på byggingen av hurtigbåten som skal gå mellom Tromsø-Finnsnes-Harstad.

HURTIGBÅT: Oma Baatbyggeri AS og Norled AS har signert kontrakt om levering av en 39 meter passasjerkatamaran med kapasitet for 296 passasjerer.  Foto: Norled

nyheter

Oma Baatbyggeri AS og Norled AS har signert kontrakt om levering av en 39 meter passasjerkatamaran med kapasitet for 296 passasjerer.

Det opplyser Norled i en pressemelding onsdag, skriver Folkebladet.

I mai ble det klart at Norled vant den store anbudskontrakten for hurtigbåtforbindelsen mellom Harstad og Tromsø fra 2020 til 2030. Hurtigbåten, som de nå har bestilt fra Oma Baatbyggeri, skal leveres i mars 2020, og skal settes i passasjertrafikken i ruta mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.

Dette er det tredje av tre fartøy som Oma Baatbyggeri og Norled har signert kontrakt på i år.

– Denne kontrakten sammen med kontrakten for de to søsterskipene som ble signert i juli, vil i tillegg til vårt bnr 540, som skal leveres i juni 2019, sikre full beskjeftigelse ved verftet ut mars 2020, sier daglig leder Gunnar Jan Oma i Oma Baatbyggeri i pressemeldingen.

Komfort og kvalitet

De opplyser videre at med båttypen som skal bygges er det lagt stor vekt på komfort, kvalitet og universell utforming i alle de tre fartøyene.

– Vi har jobbet tett med Oma Baatbyggeri i mange år, og vet at de bygger fartøy som er sikre og gir gode reiseopplevelser, sier viseadministrerende direktør i Norled Lars Jacob Engelsen i pressemeldingen.

Miljøvennlig teknologi

Norled, som er ledende innenfor fjordturisme, opplyser videre i pressemeldingen at de ser et stort potensial for ytterligere utvikling av turismesektoren i Nord-Norge. De har stort fokus på teknologiutvikling.

– Vår ambisjon er å være en pådriver for ny og miljøvennlig teknologi, sier Engelsen.

– Turisme er en bransje som har potensial til å bidra til sysselsetting i distriktene når oljeaktiviteten faller. Som transportør spiller vi en nøkkelrolle med tanke på å utvikle nye og attraktive produkter. Forutsetningen for dette er gode fartøy, og det er vi trygge på at Oma leverer, sier Engelsen videre.