Finnmark Ap sender prosessvarsel til staten

Skal forsøke å kjøre to spor i sammenslåingsprosessen.

Finnmark Aps gruppeleder på fylkestinget, Remi Strand.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

nyheter

Torsdag skal fylkestinget i Finnmark avgjøre om de vil oppnevne medlemmer til fellesnemnda eller ikke.

Tidligere torsdag ble det kjent at etter et ekstraordinært styremøte i Finnmark Ap at de ikke fristiller medlemmene i fylkestingsgruppa, slik at flertallet i fylkestingsgruppa skal stemme mot sin overbevisning og sier ja til fellesnemd.


Troms og Finnmark får trolig Norges dyreste fylkesråd – om Ap får viljen sin

Troms og Finnmark Ap får et rekordstort fylkesråd, om Ap får det som de vil. – En avsporing å snakke om antall fylkesråder, sier Aps gruppeleder i Troms, Kari-Anne Opsal.

 

Prosessvarsel

Det skjer samtidig som de sier ja til å også sende et prosessvarsel til staten.

– Vi er enige om å likevel prøve å kjøre to spor. Vi sender prosessvarsel, de som har protestert i gruppa har nådd frem med det synspunktet, sier gruppleder Remi Strand i Finnmark Ap til iFinnmark.

Et prosessvarsel er kort et varsel om at man vurderer å bringe saken inn for domstolsbehandling og gir motparten adgang til å redegjøre for sitt syn, før man tar en beslutning, ifølge avisen.


Vil ha lik representasjon fra Troms og Finnmark i fellesnemnda

Både Venstre og Arbeiderpartiet går inn for at Finnmark og Troms skal ha samme antall representanter i fellesnemnda.

 

Vil ha likt antall

Ifølge forskriften fra kommunal- og moderniseringsdepartementet, skal Troms fylkeskommune ha 19 representanter i nemnda, mens Finnmark skal ha 9 medlemmer. Flertallet i fylkestinget statsråd Monica om å oppheve eller omgjøre denne forskriften.

– Finnmark fylkesting vil med dette vedtaket anmode kommunalminister Monica Mæland om å omgjøre eller opphveve forskriften. Finnmark fylkesting ber om at sammensetningen i fellesnemnda følger et liketallsprinsippp, heter det i vedtaket, som ble vedtatt mot seks stemmer, skriver iFinnmark.