15-åring må i retten etter å ha forårsaket biljakt

Gutten er tiltalt for en rekke brudd på straffeloven.

Stanset av politiet: Politiet la ut spikermatte på Kaldslett ved Gammelgård og fikk stoppet bilen hvor det satt to 15-åringer, en 16-åring og to personer i slutten av tenårene, inkludert tiltalte. 8Foto: Daniel Lilleeng 

nyheter

15-åringen skal ved tre forskjellige anledninger ha vært i besittelse av narkotika ved UNN og er også tiltalt for bruk av hasj.

I starten av november skal han ha hatt en episode ved Pingvinhotellet hvor han rev løs et veggstativ til TV fra veggen og sølte blod på vegger, møbler og gardiner, samt at han skal ha knust glassflasker på baderomsflisene på et rom.

Biljakt

Dagen etter episoden på Pingvinhotellet, skal den tiltalte 15-åringen sammen med en annen gutt ha stjålet en bil fra Gimleveien. Bilen kjørte de sammen med andre til Nordkjosbotn og tilbake til Tromsø, hvor ferden fikk en brå slutt på spikermatten til politiet i «Tromsøsvingen».


Stoppet bil med spikermatte: Ungdommer på 15 år filmet fra stjålet bil mens jakten pågikk

Ingen av de fem ungdommene som satt i den stjålne bilen hadde gyldig førerkort, og flere av dem var beruset av alkohol og påvirket av narkotika.

 

Truet på legevakta

Natten etter biljakten skal 15-åringen gjentatte ganger ha uttalt at han skulle knivstikke og drepe folk, blant annet ansatte på Aleris, og at han kom til å «lage et helvete» på legevakta i Tromsø. Der skal han også ha veltet en vanndispenser og kastet et bilde som hang på veggen i gulvet, slik at det knuste.

Saken er berammet i Nord-Troms tingrett i midten av januar.