Deler ut to tonn med julemat til barnefamilier som sliter økonomisk

Det er ikke alle barnefamilier som får endene til å møtes slik at de kan feire jul. Nå sørger bymisjonen i samarbeid med Coop for at rundt 80 barnefamilier både får mat og gaver til jul.

MATBÆRING: Medlems- og markedssjef Marit Hemmingsen i Coop Nord foran Fritz Salomonsen, Asbjørn Pettersen og Kristian Bjørkmo, mens de bærer inn matvarer på Kirkens Bymisjon. 

nyheter

Tirsdag formiddag sto frivillige i kjelleren på Kirkens Bymisjon for å brette esker, som senere på dagen skulle fylles med tradisjonell julemat og julegaver. En varebil fra Coop Nord var ventet med flere paller matvarer.

LES OGSÅ: Samler inn julegaver til Kirkens Bymisjon: – Jula er en sår tid for mange

Pakkes og kjøres ut

Hvert år siden 2006 har bymisjonen og Coop Nord samarbeidet om å gi barnefamilier med trang økonomi muligheten til å feire ei verdig jul hjemme hos seg selv. Mellom 80 og vel 100 barnefamilier har hvert år kunne nyte godt av juleeskene.

I FARTA: Rundt to tonn mat fra Coop Nord skal deles ut til rundt 80 tromsøfamilier. Her er det medlems- og markedssjef Marit Hemmingsen i Coop Nord som bærer en kasse klementiner, mens Asbjørn Pettersen (ryggen til) løfter esker med pålegg. 

– Det er på 13. året vi samarbeider. Det er ikke de samme som trenger denne håndsrekningen hvert år. Eskene pakkes og gjøres klar her på bymisjonen, så kjøres de ut eller blir hentet i ettermiddag, sier medlems- og markedssjef i Coop Nord, Marit Hemmingsen.

GJENSYNSGLEDE: Bymisjonens frivillige stilte tirsdag formiddag opp for å brette esker og pakke mat og julegaver. Det ble også tid til litt gjensynsglede. 

LES OGSÅ: Kirkens Bymisjon fikk ti gratis årskort til Tromsøbadet

Barn under 18 år

Det er ikke alle som vil at bymisjonen skal komme på døra for å levere esken, for dem avtales det en mer diskret leveringsmåte.

Familier har på forhånd meldt inn sitt behov til Kirkens Bymisjon.

ESKEBRETTING: Fritz Salomonsen (til venstre) og Asbjørn Pettersen bretter eskene som skal fylles med mat og julegaver før de deles ut til tromsøfamilier som trenger litt ekstra hjelp til julefeiringen. 

– Det er et tilbud til familier med barn under 18 år, sånn at også de kan feire en anstendig jul, sier frivillighetskoordinator Tormod Eilertsen Sletvold på Kirkens Bymisjon.

JULEGAVER: Julegavene som tromsøfolk har bidratt med under juletreet på The Edge og på Jekta ligger klare for å pakkes i esker sammen med julematen. 

Mat og gaver

Ifølge markedssjef Roald Nilsen i Coop Norge er det rundt 20 kilo mat i hver eske, det vil si at de bidrar med rundt to tonn mat for at barnefamilier i Tromsø kan feire jul, selv om de sliter økonomisk.

– I eskene er det både pinekjøtt, ribbe, masse julepålegg, frukt, lys, servietter, te, kaffe og julegodteri. Det skal være nok mat som også rekker til romjula, forklarer Marit Hemmingsen.

FRA COOP: Siden 2006 har Coop Nord i samarbeid med Kirkens Bymisjon bidratt til å hjelpe tromsøfamilier med julefeiringen. Her løfter Kjell Solvang (til venstre) og Roald Nilsen i Coop Norge esker med kjøttpålegg fra Kuraas i Narvik. I bakgrunnen frivillighetskoordinator Tormod Eilertsen Sletvold i Kirkens Bymisjon. 

Alle julegavene som tromsøværinger har lagt under juletrærne på The Edge og Jekta pakkes sammen med maten i eskene.

Raus og romslig jul

Hemmingsen sier hun var overrasket i begynnelsen over at det var behov for et slikt tilbud i Tromsø, men ikke nå lenger.

LES OGSÅ: I 30 år har de gitt støtte og omsorg til de som trenger det

– Det er utrolig fint at det finnes et slikt tilbud. Bymisjonen stiller opp og vi gir en håndsrekning slik at folk som av ulike årsaker ikke har midler til å kjøpe inn til jul, får feire jul. Dette er det hyggeligste samarbeidet vi har, også for de ansatte som er med på denne dugnaden.

– Det skal bidra til å gi en raus og romslig jul for dem som får eskene, og være et tilbud til at barn får oppleve det størstedelen av andre barn får oppleve til jul. Dette er en folk til folk-gave. For oss er Coop den perfekte samarbeidspartner, legger Tormod Eilertsen Sletvold til.