Ikea utsetter Tromsø-avgjørelsen

Skulle ta avgjørelsen i løpet av desember.

Eiendom116/380 på Ringvegen Langnes er satt av til formål møbelvarehuset IKEA.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Ikea Norge har en pågående evaluering av alle selskapets utbyggingsprosjekter i Norge. Varehuset i Tromsø er et av prosjektene som evalueres, og konklusjonen skulle foreligge i desember.


Vil komme med Ikea-avgjørelse i desember

Vil ikke komme en avgjørelse rundt det planlagte varehuset i Tromsø før rundt juletider.

 

Nå snur kjeden og sier de håper å ha avgjørelsen på plass i løpet av kort tid, men ikke kan gi en konkret dato på når dette skjer.

– Vi har lagt bak oss noen intense måneder, der flere endringer er aktivert. For oss har dette vært helt nødvendig og viktig, og vi har prioritert dette høyt. Vi ser derfor at vi trenger mer tid på å treffe konklusjonen rundt våre ekspansjonsplaner. Dette er store og langsiktige investeringer for Ikea og vi må være sikre på at vi har et godt beslutningsgrunnlag før styret til Ikea Norge skal konkludere, sier Gudrun Kathle Lægreid, senior kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge i en pressemelding.


Kommunen vil kjøpe tilbake milliontomta hvis Ikea-planene faller

Om møbelgigantens planer om varehus på Langnes faller i fisk, står Tromsø kommune klar.

 

– Vi forstår at ventetiden er lang for alle som ønsker seg et Ikea-varehus i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø, og vi jobber på spreng for å få avklart dette en gang for alle så raskt vi kan.