Vorland varsler sin avgang fra Helse Nord

Administrerende direktør i Helse Nord varsler sin avgang.

Lars Vorland  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Helse Nord skriver i en pressemelding at Lars Vorland (69), administrerende direktør i Helse Nord, varsler sin avgang. I onsdagens styremøte varslet Vorland at han kom til å trekke seg, så snart en ny toppsjef var på plass.

Det var NRK som omtalte saken først.

Vorland har vært Helse Nords øverste leder i 15 år. 69-åringen har ved flere anledninger det siste året hintet om at hans yrkeskarriere snart er slutt, skriver Helse Nord.


Helse Nord-toppene drakk alkohol for nesten 60.000 kroner i løpet av tre styresamlinger

I løpet av to styreseminarer og ett styremøte ble Helse Nords alkoholregning nokså høy.

 

– Det har vært 15 fine år i en jobb jeg har trivdes, og fortsatt trives, i. Denne stillingen er utfordrende, og min etterfølger får en krevende og samtidig svært givende jobb. Du tviler aldri på nytten av arbeidet du utfører, sier Vorland. Vorland kjenner Nord-Norge ut og inn. Han må være blant dem som har reist mest i landsdelen de siste årene. Jeg møter veldig mange flotte folk, både i sykehusene og hos andre samarbeidspartnere. Jeg får arbeide sammen med mange dyktige fagpersoner, og det er en stor motivasjon for jobben, sier Vorland i pressemeldingen.


Larsen blir ny styreleder i Helse Nord

Renate Larsen går inn som styreleder etter at Marianne Telle trakk seg i mai.

 

Styret i Helse Nord RHF har opprettet et underutvalg for å rekruttere ny administrerende direktør. Underutvalget består av:

• Renate Larsen, styreleder

• Svenn Are Jenssen, styremedlem

• Fredrik Sund, styremedlem

Styret vil også benytte et rekrutteringsfirma. Tilbudsforespørsel for oppdraget går ut over nyttår.


Anita (60) blir tidenes første kvinnelig UNN-direktør

UNN-styret gikk tirsdag ettermiddag inn for å ansette Anita Schumacher (60) som ny sykehusdirektør.

 

 – Lars Vorland har betydd mye for utviklingen av Helse Nord. Han har tatt meg godt imot som ny styreleder, og jeg setter pris på at vi fortsatt skal jobbe sammen framover. Styret er glad for at Lars har sagt seg villig til å være i stillingen inntil ny direktør er på plass. Det gjør at styret får nødvendig ro til å finne den rette kandidaten, sier styreleder i Helse Nord RHF, Renate Larsen i pressemelding.