Brannvesenet har rykket ut 14 ganger til Prestvannet studentboliger i år

I første halvdel av 2018 rykket brannvesenet ut til 137 unødige alarmer hver dag i Norge. Så langt i år har brann- og redning i Tromsø rykket ut 14 ganger til studentboligene på Prestvannet.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

Hittil i år har 38 personer omkommet i brann, 12 flere enn i fjor. Likevel er over halvparten av alle alarmene brannvesenet rykker ut på unødige eller falske alarmer, skriver NRK Troms.

Ifølge NRK har brann- og redning i Tromsø rykket ut 14 ganger til studentboligene på Prestvannet, ett av elleve boligkomplekser under Studentsamskipnaden.

– Det er mye pizzaalarmer, sier Dan Tore Lyseggen, overingeniør ved Tromsø brann og redning, til NRK.

– Men hovedandelen av de unødige alarmene går til næringsbygg, i tillegg til borettslag og Studentsamskipnaden. Årsaken er oftest manglende kontroll og vedlikehold på brannanlegg, som kan gi feilalarmer, sier Dan Tore Lyseggen, overingeniør ved Tromsø brann og redning, til NRK.

Nye tiltak fra 2019

Samskipnaden har skifta ut alarmsystemene sine og skal iverksette nye tiltak fra 2019.

– Vi kommer til å sette timere på alt av komfyrer på Prestvannet studenthjem. Det gjør at komfyren bare virker i 15 minutter i gangen. Det er et litt kontroversielt forslag, men det er noe vi gjør for å forbedre sikkerheta og forhindre unødige utrykninger, forteller Guri Anne Nilsen, avdelingsleder bolig ved Studentsamskipnaden i Tromsø til NRK.