Disse restaurantene kan du innta julematen på – se stor oversikt over åpningstider i jula her

Visit Tromsø har laget en oversikt over åpningstider til ulike tilbud i jula. Alt fra restauranter og kafeer, til bilutleie og kirker er med.
nyheter

Turister i byen har til tider slitt med å finne seg en plass å kjøpe dagligvarer, eller en plass å innta et måltid, ved juletider. Visit Tromsø har nå lagt ut en omfattende oversikt over åpningstider i jula.

– Opplever dere at folk som besøker Tromsø sliter med å finne seg et sted å innta julematen?

– Ja, vi har det, men det har blitt bedre, sier reiselivssjef i Visit Tromsø, Chris Hudson.

– Hvis du ser på listen, så er den ikke helt perfekt ennå. Vi vil være en arktisk destinasjon i verdensklasse, og da må vi ta dette med åpningstider litt mer på alvor. Situasjonen har blitt bedre, men det er en liten vei å gå, fortsetter han.

OMFATTENDE OVERSIKT: Reiselivssjef i Visit Tromsø, Chris Hudson, sier det har vært en omfattende jobb å sette sammen oversikten. Han sier den er viktig både for turister, næringsliv og lokalbefolkningen.  Foto: RONALD JOHANSEN / ITROMSØ

Godt brukt av lokalbefolkningen

Hudson sier at de lager oversikten for turistene og turistbedriftene

– Vi prøver å gjøre det enkelt for besøkende og bedrifter i byen, slik at bedriftene i byen eller hotell kan vite hvem som er åpne, slik at de for eksempel kan anbefale en plass å spise, sier Hudson.

Oversikten er imidlertid ikke laget utelukkende for besøkende og reiselivsnæringen i byen. Hudson opplyser at tjenesten er godt brukt av lokalbefolkningen, der særlig dagligvarebutikkene er mest interessant for lokalbefolkningen.

– Vi prøver å ha mer fokus på behovene til lokalbefolkningen, det er en del av vår bærekraftige visjon.

– Så vi har laget den for turister, bedrifter og ikke minst lokalbefolkningen, fortsetter han.

Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive.

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive. Vi har fått meldinger om at oversikten er veldig bra, og at det er en viktig tjeneste som blir levert.

Alle får bli med

Da de laget oversikten for første gang, tok de bare utgangspunkt i sine egne medlemmer, men etter meldinger fra NHO reiselivs lokallag har de i år utvidet.

– Vi har økt til så mange som mulig. Vi har prøvd å øke den til alle som er med i NHO, egentlig alle som er i byen. Det kan være litt vanskelig, for det er ikke alle som tar telefonen og så videre. Vi prøver å gi den beste informasjonen vi kan til folk, sier Hudson.

Oversikten inneholder derfor de aller fleste restaurantene og kafeene i byen, men det mangler fortsatt noen.

– Vi har brukt listen fra NHO reiseliv, og sett på de kodene de har for ulike bedrifter. Så har vi ringt rundt og hørt, eller stukket innom. Det er en litt gammeldags måte å gjøre ting på, men det må man av og til.

Oversikten har vært tidkrevende å lage, og de har lagt inn så mange som mulig, men det er fortsatt bedrifter i byen som ikke er representert. Hudson vil ikke utelukke noen.

– Det er viktig at alle blir inkludert, sier han.

Han oppfordrer de til å melde seg på oversikten, slik at den kan bli enda bedre til neste jul. Selv til denne jula er ikke håpet ute.

– De må bare fylle ut et skjema vi har, der de sier hvilken bedrift de er og åpningstidene. Så kan de sende til oss, og så oppdaterer vi med en gang.

– Dersom vi har ressurser til det, legger han til avslutningsvis.