Skoleelever samlet inn 109.000 kroner til Kreftforeningen

5. desember gikk alle elevene ved Ishavsbyen videregående skole rundt og samla inn penger til en god sak. Torsdag ble sjekken på 109.000 kroner overrakt Kreftforeningen.

OVERRAKTE SJEKK: Torsdag overrakte elevrådsleder ved Ishavsbyen videregående skole, Mathilde Norum (17), en sjekk på 109.000 kroner til Brage Larsen Sollund i Kreftforeningen. 

Det er slike gaver som gjør at vi kan støtte kreftforskning.

Brage Larsen Sollund
nyheter

Brage Larsen Sollund i Kreftforeningen ble oppringt torsdag morgen og bedt om å møte opp på Ishavsbyen videregående skole for å motta en sjekk på 109.000 kroner.

– Det må være verdens beste julegave. Vi er så takknemlige for at elevene valgte å gi pengene til oss, sier Sollund.

Avhengig av gaver

Kreftforeningen er avhengig av innsamlede midler for å gjøre jobben sin. Pengene som elevene har samlet inn vil komme godt med, sier Sollund.

– Det er slike gaver som gjør at vi kan støtte kreftforskning, noe som er veldig viktig i arbeidet med å få flere til å overleve kreftdiagnosen, sier han.

– Vi er utrolig takknemlige og jeg ble veldig rørt over at de valgte å gi pengene til oss.


De har samlet inn over 125.000 kroner til barneavdelinga på UNN. Dette skal pengene brukes på.

Den årlige innsamlingsaksjonen til Ishavsbyen videregående skole brakte inn over 125.000 kroner. Pengene er nå overrakt Barne- og ungdomsklinikken ved UNN.

 

Samlet inn enda mer i fjor

Elevrådsleder Mathilde Norum (17) kan fortelle at elevene ved Ishavsbyen videregående skole setter av én dag før jul hvert år for å samle inn penger til en god sak. 5. desember tok de fri fra skolen og gikk rundt med bøsse.

– Vi pleier å få inn mye penger, men i fjor fikk vi faktisk inn så mye som 125.000 kroner. Det er ikke så stor forskjell, men siden vi tok i bruk Vipps for første gang i år så hadde vi egentlig forventa å få inn litt mer, sier hun.

Elevrådsstyret hadde seks alternativer for hvem som skulle motta de innsamlede pengene, og da elevrådet stemte ble det Kreftforeningen som vant.

– Jeg er superstolt over elevene som har gått rundt og samla inn penger, og at vi kan gi dem til en så god sak, sier Norum.