Frykter snøskred og vanskelige kjøreforhold torsdag:

Sender ut OBS-varsel: – Det blir mye vær i Tromsø fremover

Torsdagen byr på krevende forhold både langs vei og i fjell.

MYE SNØ: I romjula og de siste dagene har det kommet mye snø i Tromsø. Torsdag ventes det regn, plussgrader og kraftig vind, og det advares mot vanskelige kjøreforhold. Slik så veien ut på Kvaløysletta sør onsdag kveld rett før kloka 18.00.  Foto: Webkameraet til Statens vegvesen

nyheter

Det var fint vær i Tromsø på nyttårsaften, med god utsikt til fyrverkeriet. Men starten på 2019 blir preget av langt mer ustabilt vær, ifølge Eirin Arnesen, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge tirsdag.

– Det blir mye vær i Tromsø fremover, og vi må nok belage oss på litt ustabilt vær, sier Arnesen.

OBS-varsel torsdag

Fra klokka 06.00 torsdag til midnatt natt til fredag har Meteorologisk Institutt sendt ut et farevarsel på lokalt vanskelig kjøreforhold i Tromsø, på grunn av stigende temperatur og nedbør som går over fra snø til regn.


 

Liten til sterk kuling

– På torsdag vil det blåse opp igjen, med kraftig vind fra sørvest. Det kan bli liten til sterk kuling, før det roer seg igjen, sier Arnesen.

Videre sier hun at det er stor fare for nedbør i løpet av uka.

– Det kan komme en del nedbør torsdag.

Økt skredfare

Torsdag har Varsom også oppjustert skredfaren i Tromsø til nivå 3 – betydelig.

– Kraftig vind fra sørvest vil danne store ustabile fokksnøflak i leheng mot NØ, disse flakene vil være lette å løse ut. Fra tidligere er det gamle fokksnøflak også i de andre himmelretningene, men det antas at disse nå trenger større tilleggsbelastning for å utløses. Under ca. 500 moh blir det overgang til regn og det kan gå noen middels våte flakskred, heter det i skredfarevurderingen.

Høyere temperaturer

Arnesen sier at det vil bli noe mildere temperaturer i dagene fremover.

– Temperaturen vil ligge på rundt 0 grader, så det kan hende torsdagens nedbør vil komme i form av regn, sier Arnesen, som oppsummerer været de neste dagene på følgende måte:

– Det blir spennende å se om det blir mer snø eller mer regn på oss. Mye vær blir det i alle fall i starten av januar.