Innbrudd i butikk i havneterminalen: – Ting lå strødd rundt omkring

Da de ansatte kom på jobb onsdag morgen var gitteret på butikken tatt opp og det var rotet rundt i butikken.

Politiet undersøkte åstedet onsdag formiddag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Like før klokken 11 onsdag fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i butikken «Gift and Travel» på havneterminalen.

Akkurat når innbruddet skjedde er uvisst, men politiet opplyser at det må ha vært mellom klokken 16.00 på nyttårsaften og onsdag morgen.

– Gitteret var tatt opp da de kom for å åpne i dag, og det har vært rotet rundt inne i butikken. Men så langt kan man ikke se at noe har blitt bortatt, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til iTromsø.

– Det er ingen tvil om at det har vært noen inne i butikken.

Antar de har vært på utkikk etter penger

Det var konstituert butikksjef, Lene Stensrud Hansen, som oppdaget innbruddet onsdag morgen.

– Da jeg kom på jobb onsdag rundt klokken 09.45 så jeg at gitteret foran butikken var åpnet, og ting lå strødd rundt omkring. Kasseapparatet stod skjevt, og skjermen til kassa lå på siden, sier Hansen, og forteller at butikken da hadde vært stengt siden nyttårsaften.

– Det var jeg som stengte butikken, og da jeg dro derfra var alt ryddet og gitrene låst, sier Hansen.

Selv om butikken ifølge Hansen hadde tydelige tegn på at noen hadde vært innom, var ingenting forsvunnet.

– Vi kan ikke se at noe er tatt. Jeg antar at de som har vært her har vært på utkikk etter penger, men ikke funnet noe, sier Hansen.

HÅNDTAK: Butikksjefen tror tyvene har stukket hendene gjennom gitteret og sveivet det opp ved å bruke dette håndtaket.   Foto: Trond Karlstrøm

 

Tror gitteret ble åpnet fra utsiden

Hansen mistenker at gjerningspersonene kom seg inn i butikken ved å stikke hendene gjennom hullene i gitteret og sveivet opp gitteret fra utsiden.

– Det er ganske store hull i gitteret, så det er ikke usannsynlig at man klarer å åpne opp gitteret fra utsiden. Politiet ga klar beskjed om at håndtaket til gitteret måtte fjernes, slik at dette ikke kan skje igjen, sier Hansen.

Ifølge Hansener det ikke første gangen de opplever tyveri.

– For en tid siden fikk vi et tips fra noen som hadde spist på restauranten ved siden av. De hadde sett gjennom vinduene at noen hadde stukket hånda gjennom gitteret og hentet en genser, som de hadde tatt med seg, sier Hansen.

TOK JAKKE GJENNOM GITTER: Her skal noen ha stjålet en genser gjennom gitteret. Butikken har nå fjernet genserne fra denne reolen.  

 

Sjekker videoovervåking

Operasjonslederen sier at det ikke er tegn på innbrudd inn i selve havneterminalen.

– Vi har vært på stedet og gjort undersøkelser, og nå vil vi se på videoovervåking og om det eventuelt går an å se hvem som har vært inne i butikken, sier Munkvold.