Polaria satte besøks- rekord i jubileumsåret

Med 142.735 besøkende i 2018, satte Polaria ny besøksrekord og styrket sin posisjon som Nord-Norges best besøkt innendørs turistattraksjon.

POPULÆRE SELER: Direktør Anne Grete Johansen på Polaria får et skikkelig smellkyss på kinnet av en av Polaria-selene. I 2018, året da Polaria fylte 20 år, ble det ny besøksrekord. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Vi har hatt veldig mange gjester i løpet av 2018. Vi er dimensjonert for 40.000, men hadde 142.735 besøkende, som er en økning på 10.681 eller på 9,3 prosent i forhold til 2017, sier Polaria-direktør Anne Grete Johansen.

På topp i Nord-Norge

I 2018 kunne Polaria feire 20-årsjubileum, og direktøren gleder seg over at jubileumsåret ga en solid besøksrekord.

– En økning fra 132.054 besøkende i 2017 til 142.735 besøkende i 2018, er formidabelt. Tidligere har det ikke vært så stor forskjell fra år til år.

Det er bare to turistattraksjoner i Nord-Norge som kan vise til høyere besøk, men de er til gjengjeld utendørs.

– Bare Fjellheisen og Nordkapp har flere besøkende.


Reportasjen:

Enten polarpionerene het Fridtjof Nansen eller Roald Amundsen, måtte de innom Tromsø for å realisere drømmene sine

I møtet mellom tromsøfolkets utferdstrang og Nansen og Amundsens pionerånd, ble Norge bygget.

 

Økning hver måned

I hele høst har Polaria hatt økning i antall besøkende. I september økte besøket med 15 prosent, i oktober med 17 prosent og i november med hele 20 prosent. Etter at de valgte å holde dørene åpne 365 dager i året, har de sett resultatene.

– I desember hadde vi 9.952 gjester, som er 12 prosent flere enn samme måned i 2017. Det som er veldig bra, tross vårt trange hus, er at det er hjerterom her, selv når det virkelig står på, sier Polaria-direktøren.

Fra mange land

Mens sommertrafikken har stabilisert seg, er det vinterturismen som fører til at Polaria merker besøksøkning fra år til år.

– Vinterturismen har økt kraftig, vi har besøksøkning fra september og ut mars. Trøsten er at det er tida vi har hatt færrest gjester at vi har størst pågang. Polaria-besøket er et bilde på hva som foregår i Tromsø, mener Anne Grete Johansen.

Tilbakemeldingene hun har fått fra sine medarbeidere som var på jobb i jula, er at det er en god blanding av utenlandske og norske turister som legger turen innom Polaria.

– Det er folk fra mange land, det er ingen som peker seg ut. Også tromsøværinger som er hjemme på juleferie finner veien til Polaria.


Vil bygge hotell med 18 etasjer på Sørsjeteen: – Vi vet det vil bli diskusjon om det

Eiendomsspar vil bygge et 62 meter høyt hotell med 18 etasjer på Sørsjeteen. Det går fram av planinitiativet for regulering av Mack-området som Mack Øst AS i samarbeid med Statsbygg og UiT står bak.

 

Selopplevelse på topp

Den store pågangen av turister gjennom hele jule- og nyttårshelga fortsetter også inn i det nye året.

– Første nyttårsdag hadde vi stappfulle kinosaler da vi viste nordlysfilmen til Ole Christian Salomonsen. Gjestene er fornøyde og synes vi har flotte filmer. Den nære selopplevelsen, er det som topper besøket. Det viser Tripadvisor også. Ellers setter de pris på utstillingene som viser hvordan issmeltingen påvirker havnivåene og om plastproblematikken, sier direktør Anne Grete Johansen på Polaria.

Håper på utvidelse

– Hva er dine forhåpninger for 2019?

– At vi lykkes med å gi gjestene våre enda bedre opplevelser, og ikke bare at det kommer flere og flere gjester. Vi jobber for utvidelse av Polaria, og vi håper Eiendomsspar (som eier Polaria, red.anm.) ser trøkket vi har, og at vi i samarbeid kan få til en utbygging. Vi vil også jobbe for å videreutvikle våre utstillinger i samarbeid med Framsenteret og forskningsinstitusjonene, for best formidling av klima og miljø i Arktis, sier Polaria-direktøren.


Polaria fyller 20 år:

Jubileumsfeiring for hele byen når Polaria fyller år

Både barn og voksne inviteres til å delta på feiringen av Polarias 20-årsjubileum.