UiT får millioner for å sikre flere kvalifiserte grunnskolelærere

Nå vil regjeringen få bukt med den store andelen ukvalifiserte grunnskolelærere.

KVALIFISERTE LÆRERE: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) vil sikre at flere lærere fullfører studiet. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Regjeringen gir over syv millioner kroner til norske universiteter for å utvikle ordninger for lærere som ikke har fullført utdanningen. Målet er å få flere kvalifiserte grunnskolelærere.

Tildelingen kommer etter beregninger fra SSB som viser at Norge kan komme til å mangle mange grunnskolelærere innen 2040. Det opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Dårligst rekruttering er det på 1.–4. trinn. Målet er å finne ordninger som kan skaffe skolen flere kvalifiserte lærere.

LES OGSÅ: Forventer at staten tar regninga for flere lærere i Tromsø-skolen (for abonnenter)

– Vi skal ha en skole der elevene møter dyktige lærere med solid kompetanse, og der elever som sliter får hjelp tidlig. Derfor prøver vi ut nye ordninger som vil gi flere kvalifiserte lærere i skolen fremover, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i pressemeldingen.

Til de to nordligste universitetene, UiT og Nord universitet, bevilges det til sammen 2,3 millioner kroner. Det er spesielt i de tre nordligste fylkene at mangelen på kvalifiserte lærere er størst, med en andel ukvalifiserte lærere på 8,6 prosent.

LES OGSÅ: UiT brukte over 21 millioner kroner på festmiddager, konferansemat og lystige lag i år (for abonnenter)

– Vi må sørge for at mange fullfører studiet, og vi må våge å tenke nytt om hvordan vi kan få dem som faller fra underveis, tilbake til skolebenken. Det vil gi flere dyktige lærere i skolen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.