Stengte veier under Mørketidsløpet frustrerer beboere på Sør-Tromsøya

– Vi kom oss ikke hjem

Joakim Wikstrøm kjørte på butikken med barna i baksetet, og da han kom hjem igjen var veien stengt. Wikstrøm og naboene synes de burde fått bedre informasjon. – Vi har lagt lapper i postkassene, sier løpsteknisk leder for løpet.

STENGTE VEIER: Under avvikling av Mørketidsløpet blir flere veier stengt, og denne blokkeringen forhindret Joakim Wikstrøm og barna å komme seg til boligen da de kom tilbake fra butikken.–Veldig irriterende, sier Wikstrøm. Foto: Joakim Wikstrøm 

nyheter

Lørdag ettermiddag arrangeres det årlige Mørketidsløpet. Mens deltakerne løper fra sentrum og sørover på Tromsøya vil noen veier og tunneler stenges av mens løpet pågår.

Joakim Wikstrøm bor i Lærerskolevegen på Bjerkaker. Han kjørte intetanende hjemmefra med barna i baksetet lørdag formiddag for å handle. Da han kom tilbake fra butikken var veien opp til boligen hans stengt.

– Vi kom oss ikke hjem. Det er veldig irriterende, sier han.

– Arrangørens ansvar

Etter ei stund fant Wikstrøm en alternativ kjørerute hvor han måtte kjøre over en sykkelvei.

– Jeg hadde små barn i bilen og kunne ikke sitte i bilen i tre timer før vi kom oss hjem, sier han.

Wikstrøm forteller at han ikke bryr seg om verken Mørketidsløpet eller Midnight Sun Marathon, og derfor ikke følger med på datoene de arrangeres.

– Jeg synes det er arrangørens ansvar å gi beskjed til oss som bor her om at veien skal stenges, sier han.

– Gjør så godt vi kan

Daglig leder ved Midnight Sun Marathon, Nils Isaksen Hætta, sier at de har informert Tromsøs befolkning så godt de kan.

– Vi har annonsert Mørketidsløpet på radio, i aviser, via egen infoavis og lagt infoskriv i postkassene til beboere. Det er mange som har fått det med seg, for mange har kontaktet oss i forveien for å høre hvor de skal parkere bilene sine, sier Hætta.

Jan Schjetlein, løpsteknisk leder ved Mørketidsløpet, sier at de kontaktet kommunen for noen år tilbake for å høre om de kunne benytte seg av SMS-tjenesten deres for å informere byens innbyggere, men at de fikk avslag.

– Vann og avløp i Tromsø kommune har utviklet et system som tillater å markere et geografisk område for å sende SMS til alle mobiltelefoner som er i området. De ønsker kun å anvende denne tjenesten til beredskap, noe vi respekterer, sier Schjetlein.