Dette er grasrotvinnerne i Tromsø. Sjekk hvor mye ditt lag eller forening fikk

Dyrebeskyttelsen stakk av med den største grasrotandelen i Tromsø kommune.

Therese Simonsen Rye i Dyrebeskyttelsen. 

nyheter

Norsk Tipping kunne søndag offentliggjøre hvor mye som ble gitt i Grasrotandel i 2018. Grasrotandelen er ifølge Norsk Tipping en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi syv prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening.

Lenger ned i saken ser du oversikt over alle som fikk grasrotandel i Tromsø kommune.

Totalt ble det i løpet av 2018 sendt 649 millioner kroner til grasrota, det er ifølge en pressemelding fra Norsk Tipping 194 millioner kroner mer enn året før.

I Tromsø er det Dyrebeskyttelsen som ble det den store «vinneren», de fikk tildelt totalt 907.058 kroner, fordelt på 2.014 givere. På andreplass ligger Tromsø idrettslag som fikk 850.104 kroner fordelt på 1.103 givere og på tredjeplass Støtteforeningen for kreftsyke barn som fikk 616.745 kroner fordelt på 839 givere.

– Potensialet er fortsatt stort for lag og foreninger som ønsker å bruke ordningen. Ennå er det over 800.000 av Norsk Tippings to millioner kunder som ikke har valgt seg en mottaker. En forening som har gjort en god vervejobb, vil ha sikret seg en relativt stabil sum som kommer inn på konto hvert år. Grasrotgivere forblir nemlig trofaste når de først har valgt seg en mottaker, sier Tonje Sagstuen, direktør for samfunn og kommunikasjon i Norsk Tipping i en pressemelding.

De kategoriene som fikk mest på nasjonalt nivå er idrett, kultur og kunst og rekreasjon og sosiale foreninger. De fylkene som ga mest var Hordaland, Akershus og Trøndelag.