Har fått signaler fra alle fire skredsøkerne i Tamokdalen

Politiet regner det nå som sikkert at alle de fire savnede ble tatt av skredet ved Blåbærtinden for en uke siden.

Bildet ble tatt fredag i forbindelse med leteaksjonen etter de antatt omkomne skiløperne.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

nyheter

Et nytt søk natt til onsdag har fanget opp signaler fra to skredsøkere. Totalt har vi nå registrert signal fra fire skredsøkere i skredet, melder politiet onsdag formiddag.

To skredsøkere ble lokalisert i et første søk fredag, og ytterligere to skredsøkere er altså påvist i nattens søk.


Møtte svenske som varslet om dødsskredet i Tamokdalen: – Ble svært urolig da jeg hørte hva han sa

Skredobservatør Aadne Olsrud var førstemann på stedet etter skredulykken ved Blåbærfjell. – Det er en forferdelig situasjon som preger hele bygda, og er enda verre å vite at de fire ligger der ennå, sier han.


Fikk hjelp fra Sea King

Et Sea king-helikopter fra Forsvarets 330-skvadron har søkt gjennom skredet i natt med sende-/mottaker-utstyr. Resultatet av søket er at det nå er et definert område som skal gjennomsøkes ytterligere i søket etter de savnede.

– Avstanden mellom signalene i søket fredag og signalene i nattens søk gjør at vi kan utelukke at det dreier seg om de samme skredsøkerne. Vi gir ikke ytterligere detaljer om lokalisering av signalene, skriver politiet i en pressemelding.

–  Vi mottar ikke lenger signal fra de to skredsøkerne som ble lokalisert fredag. Dette funnet er markert, men det er behov for å posisjonere funnet så nøyaktig som mulig. Det vil avgrense innsatsområdet. Skredet skal derfor også søkes igjennom med Recco-utstyr. Dette er planlagt gjort med bistand fra Heliteam i dagslys onsdag.


Nina Hansen tok imot pårørende til skredsavnede i Tamokdalen:

– De har det tøft

Onsdag ble fire turgåere meldt savnet på Blåbærfjellet i Tamokdalen. Ett døgn senere landet ti pårørende til de antatt omkomne på Langnes. Finsk konsul Nina Hansen tok imot dem på flyplassen.

 

Tatt i ras forrige onsdag

Mikael Sten (29) fra Finland, Disa Bäckström (29) fra Sverige, André Stenfors (32) fra Finland og Niklas Nyman (36) fra Finland er antatt omkomne etter skredulykken i Tamokdalen i forrige uke.  Foto: Privat

 

Det er ikke planlagt å sette inn mannskaper i skredområdet onsdag.

De fire savnede og antatt omkomne skiløperne er finske Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29).


Kreditering: Norgeskart

 

De var på topptur til Blåbærfjellet i Tamokdalen, og ble sist observert i 14-tiden onsdag i forrige uke.


Navnene på de antatt omkomne i skredet offentliggjort

De fire som er antatt omkommet i snøskredet i Tamokdalen, er finske Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29).

 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter