Charlie (22) fremdeles livstruende skadet etter E8-ulykken

Situasjonen for Charlie Dan Lind (22), som ble livstruende skadet i en ulykke mandag, er uendret torsdag.

LIVSTRUENDE SKADET: 22 år gamle Charlie Dan Lind fra Sortland ligger livstruende skadet på UNN etter at en trailer kom over i hans kjørefelt på E8 like ved Vollan mandag ettermiddag.  Foto: Ronald Johansen/Privat

nyheter

Det var mandag like før klokka 14.00 personbilen Lind satt i ble truffet av hengeren til en semitrailer som fikk sleng. Ulykken skjedde på E8 halvannen kilometer fra Vollan, der 70-sonen går over i en 90-sone på «nyveien».

22-åringen har vært stabil det siste døgnet, men behandles ennå for alvorlige og livstruende skader onsdag.

– Det er en alvorlig situasjon, opplyser pressevakt Jørn Resvoll ved UNN onsdag morgen.

Situasjonen er uendret torsdag.


Charlie (22) krasjet med trailer og kjemper for livet: – Enhver foreldres mareritt

Charlie Dan Lind var på vei til Tromsø og jusstudiene etter endt juleferie, da en trailer fikk sleng og traff 22-åringens bil. Nå ligger han hardt skadd i koma, og foreldrene vet ikke hvor store hjerneskader sønnen har fått.

 

Frykter hjerneskade

Tirsdag fortalte foreldrene til Lind til iTromsø at sønnen så ut til å være utenfor livsfare kroppslig, men at de var usikker på hva slags hjerneskader han har fått.

Lind er lagt i kunstig koma, da trykket i hjernen fremdeles er høy.

– Hvor omfattende skadene er i hjernen, vet vi ikke. Legene har sagt at han kan våkne etter dag tre etter hvert som de gir han mindre bedøvelse, men det finnes ingen garantier. Nå kan vi bare vente og håpe på at han blir seg selv igjen, sa moren Ramona Lind tirsdag.

Onsdag morgen opplyser moren til iTromsø at legene enn så lenge ikke vil vekke sønnen fra koma da det fremdeles er knyttet usikkerhet til hvor store hodeskader 22-åringen har.


Sikter trailersjåføren for uaktsom kjøring

En mann i 20-årene er livstruende skadet som følge av ulykken på E8 mandag.

 

Litauisk mann i 50-årene siktet

Sjåføren av semitraileren, en litauisk statsborger, er siktet for uaktsom kjøring.

Tirsdag ønsket ikke lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt å konkludere med at dårlige dekk på vogntoget er hovedårsaken til ulykken.

– Jeg registrerer at en operasjonsleder mandag uttalte til mediene at vogntogets dekk ikke var egnede, men det er altfor tidlig til å dra en slik konklusjon. Vi vet at det var ekstremt glatt mandag, og området hvor ulykka skjedde er kjent for kastevinder. Vi utelukker ingen årsaker til at denne ulykka har skjedd, selv om uegnede dekk selvfølgelig kan være en medvirkende årsak, uttalte lensmannen tirsdag.


Litauisk mann i 50-årene kjørte vogntoget som kolliderte med Charlie (22)

Et litauisk eid vogntog kolliderte mandag ettermiddag med personbilen til Charlie Dan Lind på E8 ved Nordkjosbotn. Lind ligger tirsdag kritisk skadd på UNN, og politiet bekrefter nå at sjåføren er litauisk statsborger.