Tromsøbygd var isolert i godt over et døgn – nå åpnes veien

Den eneste veien inn og ut av Jøvik har vært stengt siden klokka 23.00 onsdag. Fredag klokka 11.30 er den i ferd med å åpnes igjen.

PROBLEMOMRÅDET: Fylkesvei 293 forbi Holmbuktura er en av de mest rasutsatte veistrekningene i Troms. Det bratte henget ruver over noen få kilometer med fylkesvei på øst-siden av Ullsfjorden. Bygda Jøvik isoleres flerfoldige ganger i vinterhalvåret på grunn av både skredfare og faktiske snøskred. Fylkesvei 293 er eneste vei inn og ut av bygda. 

Tips oss om hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Fylkesvei 293 ved Holmbuktura ble stengt natt til torsdag på grunn av stor fare for snøskred.

På grunn av høy skredfare vil ikke veien inn til Jøvik åpnes igjen før tidligst fredag klokka 11.00. Da skal  det foretas en ny vurdering melder Veitrafikksentralen.

Veitrafikksentralen opplyser klokka 11.20 fredag at det pågår snørydding på strekket, og veien vil åpnes igjen innen kort tid.


Stengt vei gjør at Tone er innesperret i bygda: – Det er en psykisk påkjenning

Når fylkesveien ved Holmbuktura stenges på grunn av skred, blir ei hel bygd isolert. Tone Solbakken kommer seg ikke på jobb.

 

Den berykta Holmbuktura (merket med x) ligger på fylkesvei 293, som er eneste vei ut og inn for folk som bor i Jøvik (merket med rød ring)  Foto: Statens vegvesen

 

Det aktuelle veistrekket, som altså er eneste bilvei inn og ut for beboerne i Jøvik, var også stengt natt til tirsdag fram til tirsdag kveld.


Sender ut dobbelt farevarsel:

Nytt uvær på vei inn nå: – Vinden vil øke kraftig i løpet av dagen

Det er rolige forhold i morgentimene, men ikke la deg lure. Storm nummer to er rett rundt hjørnet.