Vogntog står bom fast ute på Kvaløya

Kjøretøyene har stått fast like før Otervik-tunnelen siden klokka 01.50 natt til torsdag.

Bomfast: Tre tyrkiske vogntog står fast på veien like før Sandneshamn poå fylkesvei 862. Bildet er fra tidligere i natt.  Foto: iTromsø-tipser

Tips oss om hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Vogntogene står bom fast rundt tre kilometer fra Otervik-tunnelen i retning Sjøtun etter at de kjøre seg fast i en liten bakke natt til torsdag. iTromsø fikk først informasjon om at det skulle være snakk om de samme tre tyrkiske vogntogene som skapte kaos i Tverrforbindelsen tirsdag.

Like etter klokken 13.30 torsdag ettermiddag opplyser imidlertid politiet på Twitter om det ikke skal ha vært de samme tre vogntogene som hadde problemer i tverrforbindelsen tirsdag.

Skodd godt nok i henhold til lovverket

Politiet fikk melding om hendelsen i natt, men hadde ikke kapasitet til å rykke ut før rundt klokka 09.00. Klokka 10.44 melder politiet at bilberging er bestilt og vogntogene vil bli fjernet så snart det lar seg gjøre.

– Disse kjøretøyene ble kontrollert på tirsdag og fikk da kjøreforbud inntil de hadde utbedret dekk-situasjonen. Da vi kontrollerte de på nytt i går var de godt nok skodd ifølge det eksisterende lovverket. Da vi ankom stedet i dag hadde de på kjettinger slik de skal og var utrustet med såkalte «M+S» (Mud and snow)-dekk. Det er lovlig og da er det ikke så mye mer vi kan gjøre, men vi har opprettet sak på sjåførene etter veitrafikklovens paragraf tre for uaktsomhet kjøring, sier operasjonsleder Stine Svendsen i Troms politidistrikt og fortsetter:

– Nå skal bilene først berges, og vil da komme tilbake til byen etterhvert. Sjåførene må møte på politistasjonen for å signere på forelegget før de forlater byen.

  Foto: iTromsø-tipser

 

Mangler isbrodder

Ifølge iTromsø-tipseren skal vogntogene ha utstyrt hjulene med kjetting, men mangler isbrodder til å komme seg videre.

– Det er snakk om en liten bakke de ikke kommer seg opp, og om de skulle komme seg videre uten ordentlig pigger vil de få problemer senere i brattere bakker, sier tipseren, som tilføyer at vogntogene skal ha vært på vei mot tunnelen og Sommarøy.

Bussruter innstilles

Troms fylkestrafikk melder at linje 422 rammes av hendelsen, og følgende avganger innstilles:
kl. 07:06 Sandneshamn snuplass - Nordfjordbotn v.kr.
kl. 07:35 Nordfjordvotn v.kr. - Brensholmen skole
kl. 08:10 Brensholmen skole - Kattfjord skole