Flere forsinkelser i flytrafikken etter massivt snøfall

Gårdagens uvær skapte trøbbel for flytrafikken til og fra Tromsø. Nattens snøfall skaper nye problemer fredag.

Arkivbilde fra snørydding av Tromsø lufthavn Langnes.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Per klokka 10.50 har nesten alle avgangene og ankomstene fra og til flyplassen i Tromsø vært inntil en time forsinket. Uværet har så langt fredag rammet Sør-Troms og Nordland hardest, men det er forventet å treffe Tromsø rundt klokka 12.00-13.00.


Sender ut dobbelt farevarsel:

Nytt uvær på vei inn nå: – Vinden vil øke kraftig i løpet av dagen

Det er rolige forhold i morgentimene, men ikke la deg lure. Storm nummer to er rett rundt hjørnet.

 

Har bemannet opp

Torsdagens uvær skapte også trøbbel i flytrafikken med forsinkelser og kanselleringer. På flyplassen har de fulgt nøye med på værvarselet og er forberedt på en krevende fredag.

– Vi har allerede hatt to banebrøytinger i morgentimene, og det går ganske i ett her nå. Det kom masse snø i natt, og selv om vi har bemannet opp og sånn sett er godt forberedt, får vi ikke gjort noe med været, opplyser Svein-Idar Henriksen, driftssjef hos Tromsø lufthavn Langnes fredag formiddag.

– Vi kaller det ikke for å stenge flyplassen, men når vi må brøyte banen, må flytrafikken stoppes og det tar rundt 25 minutt å få unna det verste.


Flere hurtigbåtruter innstilt på fredag

Troms Fylkestrafikk innstiller flere hurtigbåtavganger på fredag på grunn av uværet som herjer i Nord-Norge.

 

Utfordrende

Reisende fra Tromsø Lufthavn bes møte opp som vanlig og forholde seg til beskjeder fra flyselskapene de reiser med, men det ligger i kortene at det kan bli flere forsinkelser utover fredagen.

– Lufttrafikken i hele Nord-Norge sliter i dag, og fly kommer sent inn her fra andre steder også. Vi vet at det er meldt nordvestlig storm senere i dag, og den vindretningen er utfordrende for oss her på Langnes. Om det varselet treffer, ligger det i kortene at det nødvendigvis kan bli noen forsinkelser senere i dag.


Sliter med å ta unna all nysnøen – melder om dårlig fremkommelighet

Kommunen varsler at hovedveier, skoleveier og sentrumsnære områder er prioritert for brøytemannskapet.