Fikk med seg mer enn forventet fra handleturen – fant fire ukjente matvareposer i baksetet

Vel framme i Kaldfjord oppdaget Torgrim at de varene som sto i baksetet i bilen ikke var kjøpt av samboeren, slik han trodde. Det viste seg å være noen som hadde satt dem i feil bil.

UKJENT OPPHAV: Torgrim Solstad Bakke trodde det var samboeren som hadde plassert matvareposene i baksetet av bilen. Det var det ikke. Det viste seg å være en kvinne som hadde satt de i feil bil.  Foto: Privat

nyheter

Torgrim Solstad Bakke og samboeren var akkurat kommet fram til en bursdag i Kaldfjord da de skjønte at noe merkelig hadde funnet sted.

– Da vi kom fram sa jeg til samboeren at det var bra hun hadde vært og handlet, for vi trengte jo mat. Så ser hun rart på meg og sier at hun ikke hadde handlet, forteller Bakke.

– Det er jo fire handleposer bak i bilen, har ikke du satt dem der, spurte jeg. Nei, det har jeg ikke, svarte hun.


 

Satt varene i feil bil

Verken han eller samboeren hadde altså kjøpt de varene som nå befant seg i baksetet av bilen.

– Da gikk det opp for oss at her må det ha vært noen som har vært i bilen min og satt matposene, og gått av gårde igjen, sier han.

Han forteller at han er usikker på når varene har blitt satt i bilen hans, men at vinduet for å ha satt varene der må ha vært kort.

– Jeg var en tur på Eurospar Langnes både i går kveld og i dag tidlig. Jeg var bare veldig snart innom, bare sprang inn og skulle ha et par ting og ut igjen. Jeg var der kanskje fem-seks minutter eller noe slikt. Og så kjørte jeg direkte til Kaldfjord, forklarer han.

– Jeg hadde like før klart å sette fast bilen og måtte ha hjelp til å få den løs, så jeg var litt småstresset selv egentlig. Men det må ha vært akkurat i det tidspunktet der at noen må ha kommet og puttet varer i bilen, utdyper han.

Etterlyste varenes eier

Bakke la den finurlige historien ut på Facebook i håp om å finne eieren av matvarene som hadde funnet veien til bilen hans. Det eneste kriteriet for å få matvarene var å identifisere posenes innhold. Etter en stund kom han i kontakt med datteren til dagligvarenes eier.

– Det var ei som skrev til meg på Facebook og beskrev alle varene som var der, så den var grei, sier han.

Lørdag kveld dro han derfor til Kiwi på Håpet for å overlevere matvarene til deres rettmessige eier.


På eget initiativ bestemte de fire tiåringene seg for å selge vafler på butikken for å redde regnskogen

På eget initiativ bestemte de fire tiåringene seg for å selge vafler på butikken. Pengene skal gå til å redde regnskogen.

 

Kunne gjort det selv

Bakke forteller at overraskelsen var stor da han skjønte hva som hadde skjedd, og tenker det må ha vært rart for motparten.

– Jeg tenker jo at det må ha vært veldig merkelig å komme tilbake å ikke finne «bilen sin». Eller ikke finne varene man tror man har satt i baksetet, sier Bakke lattermildt.

Han er imidlertid selv ikke så høy i hatten.

– Det skal sies at jeg lett kunne funnet på og gjort noe sånt selv. Det kan nok samboeren min bekrefte, sier han.