Mener man kan skape 50.000 nye arbeidsplasser i sjømatnæringen

LO, Sjømat Norge og flere andre fagforeninger mener at sjømatnæringen kan dobles innen 2030.

SJØMAT: LO og Sjømat Norge mener det er store muligheter for å doble både verdiskaping og arbeidsplasser gjennom satsing på fiskeri, havbruk og sjømatindustri.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

LO, Sjømat Norge og flere andre fagforeninger leverte tirsdag et notat til fiskeriminister Harald Tom Nesvik, hvor de redegjør for sjømatnæringens potensial, melder avisen Kyst og Fjord.

Norge eksporterte rekordhøye 2,7 millioner tonn sjømat for en historisk totalsum på 99 milliarder kroner i 2018. Næringen sysselsatte rundt 58.000 arbeidstakere.

LO og Sjømat Norge mener det er store muligheter for å doble både verdiskaping og arbeidsplasser gjennom satsing på fiskeri, havbruk og sjømatindustri.

– Det er i dag 30.000 arbeidsplasser i utlandet som er basert på foredling av norsk råstoff. Langt mer av denne bearbeidingen må i fremtiden skje i Norge, sier LO-sekretær Terje Olsson ifølge Kyst og Fjord.

Notatet er utarbeidet av LO, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Fellesforbundet, Industri Energi, Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund, Det Norsk Maskinistforbund og Sjømat Norge i fellesskap.

LES OGSÅ: Eksporterte sjømat for 99 milliarder kroner i fjor