Mener man kan skape 50.000 nye arbeidsplasser i sjømatnæringen

LO, Sjømat Norge og flere andre fagforeninger mener at sjømatnæringen kan dobles innen 2030.

SJØMAT: LO og Sjømat Norge mener det er store muligheter for å doble både verdiskaping og arbeidsplasser gjennom satsing på fiskeri, havbruk og sjømatindustri.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

LO, Sjømat Norge og flere andre fagforeninger leverte tirsdag et notat til fiskeriminister Harald Tom Nesvik, hvor de redegjør for sjømatnæringens potensial, melder avisen Kyst og Fjord.

Norge eksporterte rekordhøye 2,7 millioner tonn sjømat for en historisk totalsum på 99 milliarder kroner i 2018. Næringen sysselsatte rundt 58.000 arbeidstakere.

LO og Sjømat Norge mener det er store muligheter for å doble både verdiskaping og arbeidsplasser gjennom satsing på fiskeri, havbruk og sjømatindustri.

– Det er i dag 30.000 arbeidsplasser i utlandet som er basert på foredling av norsk råstoff. Langt mer av denne bearbeidingen må i fremtiden skje i Norge, sier LO-sekretær Terje Olsson ifølge Kyst og Fjord.

Notatet er utarbeidet av LO, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Fellesforbundet, Industri Energi, Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund, Det Norsk Maskinistforbund og Sjømat Norge i fellesskap.

LES OGSÅ: Eksporterte sjømat for 99 milliarder kroner i fjor

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter