Etterforsker tyveri av GPS-er verdt nesten to millioner fra byggeplasser

Det har vært innbrudd i fem gravemaskiner på byggeplasser på Håpet, Grønnåsen og Breivika.

GPS-TYVERI: Det ble natt til søndag 13.01.19 stjålet GPS-enheter fra gravemaskiner i Tromsø. Dette er en av de som det har blitt stjålet fra, og den står i krysset Dramsveien og Askeladdsvingen.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Troms politidistrikt opplyser at det i løpet av natt til søndag har forsvunnet GPS-enheter fra gravemaskiner i Tromsø. Hver enhet skal være verdt 350.000 kroner pluss moms, skrev politiet på Twitter litt etter klokken 14 søndag.

– Det er maskiner i Ørneveien og i krysset Dramsveien og Askeladdsvingen, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til iTromsø rundt klokken 14.30.

Gravemaskinene stod på ulike byggeplasser på Grønnåsen og Håpet, og tilhørte Roald Madsen AS. I tillegg har to GPS-enheter forsvunnet fra Thor og Bjørnar Workinn AS som har sine gravemasiner ved det nye bygget til Posten Bring i Breivika.

Det har vært innbrudd i fem gravemaskiner der det har blitt tatt en GPS fra hver maskin. Det er tatt tre fra Roald Madsens AS og to fra Workinn-brødrene.

– Det er ikke første gang det skjer. Tyveri fra anleggsmaskiner er blitt et problem over hele landet. Vi er meget interessert i observasjoner gjort i området, som personer eller biler. Da må du ringe 02800, sier Munkvold.

Senere søndag ettermiddag opplyser operasjonsleder Lennart Steffensen at politiet jobber med å hente inn informasjon, og at de blant annet undersøker om det finnes videoovervåking på anleggsområdene hvor tyeriene har funnet sted.

– Vi etterforsker på det grunnlaget vi har nå, og er i ferd med å samle inn informasjon som blant annet video, sier Steffensen.