Statens vegvesen varsler kutt av 1.650 ansatte

Vegvesenet vil kutte internkostnader med 1,7 milliarder kroner etter omorganisering, og foreslår å flytte 1.650 ansatte til fylkene.

illustrasjonsbilde  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Det skriver Aftenposten tirsdag.

Veivesenets eget forslag til omorganisering ble oversendt Samferdselsdepartementet klokken 14.00 tirsdag. Klokken 15 holdes allmøte i Veivesenets lokaler på Bryn i Oslo ifølge avisen.

– Ingenting tyder på oppsigelse i «nye» Vegvesenet. 1.650 skal overføres til fylkeskommunene som en følge av Regionreformen – fra 1. januar 2020, senest 2021, skriver Statens vegvesen tirsdag ettermiddag på Twitter.


E8-ulykken: Samferdselsministeren åpner for å endre kjøretøyforskriften

Mandag ba statsråd Jon Georg Dale (Frp) Statens vegvesen om å styrke kontrollvirksomhet i nord. Nå undersøkes det om kjøretøyforskriftene kan endres for å trygge veiene i Nord-Norge.

 

Til Veier24 sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen at han har god tro på at det skal være mulig å gå gjennom omstillingsprosessen uten å måtte si opp folk.

– I dag har vi rundt 7000 årsverk. Rundt 1650 skal nå avgis til fylkene, og gitt at de som i dag arbeider med disse oppgavene blir med over til fylkene, så skal vi som følge av naturlig avgang kunne klare denne omstillingen uten å si opp folk, sier Gustavsen.


Vil sjekke samtlige utenlandske vogntog på grensa til Norge

Parat og Yrkestrafikkforbundet i YS vil ha kontroll av samtlige utenlandske kjøretøyer som kommer til norskegrensa.

 

Omorganiseringen i Vegvesenet er pålagt av Samferdselsdepartementet, og vil medføre at dagens regionmodell opphører. I stedet innføres seks avdelinger oppdelt etter funksjoner, fremgår det av en pressemelding.

De interne kostnadene i Statens vegvesen skal reduseres fra 11,7 milliarder til 10 milliarder i 2023, fremgår det av Vegvesenets forslag.