GPS-tyveriene: Politiet har fått flere tips om mistenkelige biler nærme åstedene

Natt til søndag ble maskinentreprenørene Roald Madsen AS og Thor og Bjørnar Workinn AS frastjålet GPS-ustyr verdt flere millioner kroner. Politiet står fremdeles uten mistenkte i saken.

UTFORDRENDE: Jarle Johnsen, leder for generell etterforskning ved Tromsø politistasjon, forteller at tyverisakene kan vise seg å være vanskelig å oppklare.  Foto: Knut Jenssen

nyheter

- Vi jobber fremdeles målrettet med alle tyveriene, og vi har foretatt undersøkelser på alle de forskjellige åstedene. Vi arbeider også med å følge opp de tipsene som har kommet inn til politiet, sier Jarle Johnsen, leder ved avsnitt for generell etterforskning til iTromsø.

Søndag ettermiddag gikk politiet ut og etterlyste vitner fra flere tyverier fra gravemaskiner rundt om på Tromsøya som skal ha skjedd natt til søndag. Alle tyveriene dreier seg om GPS-utstyr der hver enhet koster rundt 350.000 kroner pluss moms.

Maskinene sto parkert inne på ulike anleggsområder på henholdsvis Håpet, Grønnåsen og Breivika, og det dreide seg om fem tyverier.

Mandag kunne iTromsø melde at enda et tyveri var blitt oppdaget. Til sammen er det bortatt verdier for godt over to millioner kroner.

Johnsen ønsker ikke å gå i detalj på tipsene politiet har motatt siden søndag, men avslører at det i hovedsak dreier seg om observasjoner av mistenkelige biler.

- De ble observert ikke langt fra enkelte av åstedene. Vi jobber nå med å sjekke ut denne informasjonen, sier han.

Går gjennom opptak

Rune Madsen, daglig leder i Roald Madsen AS, har tidligere uttalt at selskapet sitter på overvåkingsopptak fra anleggene som muligens kan avsløre tyvene.

- Vi har dem på video og kan blant annet se bilen de benyttet under tyveriet, og da hvilken farge det var også videre. Jeg har ikke selv sett videoen, og det er mye materiale som skal gjennomgås. Enn så lenge vet jeg ikke om vi har fanget et godt bilde av personene som utførte dette, sa Madsen mandag.

Avsnittslederen sier han er kjent med den aktuelle videoen, men holder utover det kortene tett til brystet.

- Vi arbeider med å hente inn og gå gjennom en god del videooveråking fra aktuelle steder i Tromsø. Det er alt jeg foreløpig kan si om dette, sier han.

- Ufordrende å oppklare

- Har dere noen konkrete mistenkte i saken?

- Nei, vi har ikke det, men vi jobber med saken, svarer Johnsen.

En av hypotesene til politiet er at såkalte mobile vinningskriminelle fra utlandet står bak.

- Vi hadde et par lignende tyverier for ett års tid siden, og da pekte etterforsknningen ut av landet, sier Johnsen.

- Hvor sannsynlig er det at saken blir oppklart?

- Med tanke på oppklaring er dette en utfordrende sak, men vi har langt fra gitt opp, svarer avsnittslederen.