Natur og Ungdom på Arctic Frontiers

Demonstrerte mot regjeringens miljøpolitikk

Natur og Ungdoms leder i Tromsø samlet troppene for å sende et budskap til Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

VIL HA NY MILJØPOLITIKK: Leder i lokallaget for Natur og Ungdom i Tromsø, Sindre Kielland (tredje fra venstre), forteller at Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) stoppet på vei inn til hotellet for å fortelle at han ikke var helt enig i banneret de hadde laget.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Søndag 20. januar åpnet konferansen Arctic Frontiers som varer til og med torsdag. I løpet av uka skal det avvikles seminarer og foredrag som retter fokus mot såkalt «arktiske» anliggender.

Mandag morgen stilte tromsøungdommens medlemmer av Natur og Ungdom seg opp foran inngangen til The Edge for å demonstrere da Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) ankom hotellet.


Klimaministeren ber sin ministerkollega komme i gang med forhandlinger om byvekstavtale med Tromsø

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mener byvekstavtalene mellom staten og store byer i Norge er helt unikt.

 

– Vi stilte opp for å demonstrere mot den nye regjeringsplanen, som vi mener har altfor lite fokus på miljøpolitikk. Den åpner for mer oljeleting noe vi mener er et steg i feil retning, sier Sindre Kielland, lokallagsleder for Natur og Ungdom i Tromsø.


Debatt:

«Arctic Frontiers – møteplass og spydspiss»

Arctic Frontiers i januar er en av de viktigste arenaene for å løfte fram de gode eksemplene og diskutere arktiske utfordringer.

 

«Norsk olje koker kloden»

Åtte personer stilte seg opp med banneret som oppfordrer regjeringen til å la oljen i Arktis ligge under bakken. Demonstrantene trodde Erna Solberg skulle komme og hadde derfor forberedt følgende kamprop: «Erna tenker ikke på fremtida vår. La olja ligge!», og «Norsk olje koker kloden, la olja ligge».

Selv om ungdommene ikke fikk møte statsministeren, huket de tak i Klima og miljøvernminister Elvestuen.

– Vi fortalte ham at regjeringen må få seg ny miljøpolitikk. Han virket litt brydd over at vi kritiserte regjeringen, men sa ikke så mye annet enn at han ikke var helt enig i det som sto på banneret, sier Kielland.


Forskerelever ved Kongsbakken fant tungmetaller i fisk

Forskerklassen på Kongsbakken videregående skole har forsket på tungmetaller i fisk, forurensning i fjæra og surhet i havet. Nå skal prosjektene vurderes av en fagjury på Arctic Frontiers-konferansen.