Varsler betydelig snøskredfare

Snøskredvarslingen oppjusterer til faregrad 3 betydelig i Tromsø på tirsdag.
nyheter

Mandag meldte Snøskredvarslingen faregrad 2 moderat i Tromsø, men tirsdag oppjusteres snøskredvarselet til faregrad 3 betydelig. Det oppfordres til å være forsiktig i områder hvor nysnø har lagt seg og danner ustabile flak. «Skiftende vind gjør flere himmelretninger utsatt. Størst skredfare først på dagen», skriver Snøskredvarslingen, og videre:

«Skredfaren er hovedsakelig knyttet til nysnø og nylig transportert snø. Nysnø mandag og natt til tirsdag, sammen med vind opp i frisk bris styrke kan danne fokksnøflak i leheng. Skredfaren ventes å være størst på morgenen, og avta i løpet av dagen. Skiftende vind fra sørvest til nordøst i løpet av dagen kan gi snøtransport i flere himmelretninger. Skredfaren vil i stor grad bli styrt av bygeværet som er meldt, bygevær gir ofte stor usikkerhet i vind og nedbørmengde. Mest nedbør ventes sør på Kvaløya, følgelig er dette det mest utsatte området.»