Matias (25) blir ny leder for Tromsø SV

Matias Kjerstad overtar for Pål Julius Skogholt som leder.

Matias Kjerstad (25) er ny leder for Tromsø SV.  Foto: Privat

nyheter

Det ble klart etter årsmøtet torsdag kveld.

– Vi skal sørge for at SV blir et godt redskap for folk i Tromsø for å påvirke politikken, og inviterer flere til å bli med for å skape en bedre kommune og et bedre land for folk flest og ikke for de få, sier Kjerstad i en pressemelding.


Se folkets dom i fersk meningsmåling:

Fortsatt flertall på venstresiden

En meningsmåling utført for iTromsø denne uka gir Ap, SV og Rødt fortsatt flertall i kommunestyret. Med 23 mandater kan Gunnar Wilhelmsen, Bendik Hugstmyr Woie og Pål Julius Skogholt styre Tromsø i fire nye år.

 

– Den viktigste kampen for oss fremover blir å fortsette å samle flere i arbeidet mot Solbergs-regjeringens forskjellspolitikk. De bygger ned felleskapsløsningene, og det går hardest ut for de som har minst. I Tromsø kommune presser de kommuneøkomien ved å gi oss stadig nye oppgaver, uten midler, sier den nyvalgte lederen videre.

Partiet melder at de i løpet av januar har passert 300 medlemmer for første gang. Bare siden forrige torsdag skal 30 personer ha meldt seg inn i Tromsø SV.


Han vil bli ordfører: – Tromsø må vende seg tilbake til havet

Pål Julius Skogholt vil ha topplassering for SV i neste års lokalvalg, og får støtte av lederen av nominasjonskomiteen.