Øker semesteravgiften ved UiT

Studentparlamentet ved UiT har vedtatt å øke semesteravgiften fra 550 til 620 kroner.

VELFERDSANSVARLIG: Martine Tennholm i Studentparlamentet ved UiT. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Semesteravgiften er en avgift alle studenter betaler til studiestedet sitt. I dag er prisen 550 kroner per semester, men Studentparlamentet har vedtatt å øke semesteravgiften til 620 kroner. Økningen brukes blant annet til å finansiere en ny studentrådgiver.

– Studentrådsgiverne har ikke hatt venteliste for sine psykologtjenester før, men nå har de det. Terskelen for få hjelp må bli lavere siden flere studenter oppgir at de er mer ensomme og har mer psykiske plager nå enn før, sier Martine Tennholm, velferdsansvarlig i Studentparlamentet ved UiT.

Finansierer nytt prosjekt

Økningen går også til å finansiere «Studentliv», som er et nytt prosjekt hos Den arktiske Studentsamskipnad. Studentliv skal legge til rette for aktive studiemiljø, slik at alle studenter kan finne seg til rette ved universitetet.

– Her finnes det mange gode tjenester for studentene som gir dem en bedre studiehverdag, sier Tennholm.


UiT frifunnet:

41-åring mistet studieplass etter å ha sendt nakenbilder til barn

Den 41 år gamle sykepleierstudenten som saksøkte UiT, men tapte i Nord-Troms tingrett.