32-åring tiltalt for en rekke lovbrudd – skal ha stjålet båtutstyr verdt 400.000 kroner

Mannen er tidligere dømt for lignende lovbrudd.

MÅ I RETTEN: Mannen er tiltalt for en rekke mer og mindre alvorlige lovbrudd.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

32-åringen er tiltalt for en rekke lovbrudd begått mellom 2016 og 2017. I tiltalebeslutningen er det ramset opp elleve brudd på veitrafikk- og straffeloven:

I november 2016 skal han ha kjørt i 67 km/t i 60-sonen i Ramfjord. Litt over en uke senere ble han målt i en hastighet av 75 km/t i en 60-sone i Tromsø.

I juni 2016 sendte han angivelig søknad til Telenor om kjøp av to mobilabonnemang og tilhørende mobiltelefoner i en annen manns navn ved å bruke fornærmedes identifikasjonsopplysninger. Senere samme måned hentet han ut de nevnte mobiltelefonene på butikken Extra Breivika.

Lørdag 7. januar 2017 klokka 08.15 langs Stakkevollveien, skal tiltalte unnlatt straks å stanse for politiet til tross for at det var gitt tegn om å stanse ved bruk av blålys og sirene.

I april 2017 skal han ha kjøpt en bil fra en mann på Breivikeidet for 6.500 kroner, og viste en kvittering på telefonen som ga uttrykk for at pengene var overført og i ettertid viste det seg at pengene aldri ble overført til selgeren.

Senere samme måned skal han ha stjålet skipsradioer, datamaskiner og satellittstasjon, til en samlet verdi av cirka 400.000 kroner fra fartøyet MS «Ottar» eller medvirket til dette i Dåfjord.

2. juni 2017 skal han ifølge tiltalen stjålet to bokser med Redbull til en verdi av 40,80 kroner fra Coop Prix på Kystens Hus.

Dagen etter skal han ha kjørt lastebil i Lyngen uten å ha gyldig førerkort. I forbindelse med pågripelsen, skal han ha satt seg til motverge. Han forsøkte å rive seg løs, dyttet og sparket gjentatte ganger etter politibetjentene. Et av sparkene traff den ene politibetjentens venstre hånd. Tiltalte sa at han skulle ta de, og blant annet at den ene politibetjenten var et «svin og jævla homo».


 

Torsdag 31. august 2017 rundt klokka 12.00 skal tiltalte nok en gang unnlatt straks å stanse for politiet til tross for at det var gitt tegn om å stanse ved bruk av blålys og sirene. Like etter, i en rundkjøring i tunnelen ved Polaria, kjørte han i en personbil slik at den ble påført skader på venstre side.


Én mistenkt etter biljakt på Tromsøya - tror bilen var stjålet

Politiet leter torsdag ettermiddag etter en navngitt person i Tromsø.

 

Mannen er tidligere dømt for lignende lovbrudd, og rettssaken mot ham er berammet i Nord-Troms tingrett i slutten av mars.