Slik skal ungdomsskoleelever lære eldre å bli bedre på nett

Sommerlyst ungdomsskole og Frivilligsentralen i Tromsø Røde Kors samarbeider om digital opplæring for eldre.

SKAL LÆRE BORT KUNNSKAP TIL ELDRE: Sommerlyst-elevene Miriam Strand Workinn, Adele Meyer og Sara Shcreuder skal lære eldre å bli bedre på digitale flater.  Foto: Tromsø Røde Kors

nyheter

Tilbudet går under navnet Digital kafé, og her skal elever ved ungdomsskolen lære eldre i hvordan de bruker nettbrett, smarttelefoner og sosiale medier.

Det skal være første gang et slikt tilbud gjennomføres, skriver Røde Kors i en pressemelding.


Må si nei til mange eldre. Derfor jakter Røde Kors på flere som Helga

Dersom ikke Røde Kors får flere sjåfører, må de fortsette å si nei til mange av dem som ønsker å delta på deres ukentlige tirsdagstreff.

 

– Dette er midt i blinken for oss. Frivilligsentralen hjelper oss med det praktiske, mens vi står for undervisningen og er med på å evaluere og utvikle konseptet. Vi håper og tror at dette vil bli et populært tilbud, sier lærer Miriam Strand Workinn i pressemeldingen.

Kafeen skal allerede ha noen deltakere, men de har plass til 40 personer. Oppstarten er første uke i februar.

– Vi håper at mange blir med. Det er mye lettere å være tålmodig med noen andres besteforeldre, enn sine egne, sier Sara Schreuder, elev i 8. klasse på Sommerlyst i pressemeldingen.

Det er de 34 elevene som tar valgfaget «innsats for andre» som har utviklet kurset. Kursene går over fem uker på Røde Kors-huset.

– Hver deltaker vil få en elev som vil lære dem bruk av Facebook, videosamtaler og e-post. Vi kommer til å ha tid til å hjelpe hver enkelt med deres problem, sier elev Adele Meyer i pressemeldingen.