Ringnes tilbakekaller flasker etter å ha merket pils som alkoholfritt øl

På etikken på Carlsberg-flaskene står det at ølet er alkoholfritt. Men pilsen har en alkoholprosent på 4,5.

TILBAKEKALLES: Det er denne Carlsberg-pilsen som er merket feil.  Foto: Ringes

nyheter

Ringnes har i en intern kvalitetskontroll avdekket en feil i produksjonsserie med Carlsberg pils 0,33 liter, hvor enkelte av flaskene i serien har fått feil baketikett. Det skriver Ringnes i en pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag.

Baketiketten tilhører Carlsberg Alcohol Free og gir derfor feilaktige opplysninger om produktets alkoholinnhold.

Det aktuelle partiet har produksjonskode C9017, med «best før»-dato 14. oktober 2019. Det er gått ut 12. 960 flasker fra Ringnes' fabrikk, men det er usikkert hvor mange av disse som er påsatt feil etikett.

– Feil baketikett kan i ytterste konsekvens medføre at forbrukere som tror de drikker en alkoholfri øl får i seg alkohol. Vi tilbakekaller derfor hele partiet med umiddelbar virkning, skriver kvalitetssjef Olaug Flakne i Ringnes i pressemeldingen.

Flaskene med feil baketikett har frontetikett merket med Carlsberg pilsner, grønn kork og inneholder Carlsberg Pils med alkoholinnhold på 4,prosent.  Flaskene selges i butikkene som single eller i sixpack.