Johannes Utvåg (H) blir ny rådgiver for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen

Regjeringen gjør endringer i statsrådenes politiske rådgivere. Frank Bakke-Jensen mister sin nåværende rådgiver til Utenriksdepartementet og inn som erstatning kommer Johannes Utvåg (25) fra Tromsø Høyre.

NY JOBB: Mandag morgen setter Johannes Utvåg (25) seg på flyet til Oslo for å ta fatt på jobben som rådgiver for forsvarsministeren. Helga må han bruke til å gjøre seg ferdig med kommunejobben og forberede seg til sin nye tilværelse.  Foto: Martin Lægland

nyheter

Statsministerens kontor melder fredag at de har engasjert Johannes Utvåg (H) fra Tromsø Høyre som politisk rådgiver for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i Forsvarsdepartementet, med virkning fra 4. februar.

Dagens politiske rådgiver for Bakke-Jensen, Marte Ziolkowski, flyttes over til utenriksminister Ine Eriksen Søreide i Utenriksdepartementet, med virkning fra 20. februar.

– Frank ringte på onsdag

Johannes Utvåg er oppvokst i Harstad og har sittet i kommunestyret i hjembyen. I 2012 flytta han til Tromsø og i dag er han prosjektmedarbeider i kommunen hvor han jobber med å arrangere høstens lokalvalg.

– Jeg fikk en telefon fra Frank Bakke-Jensen på onsdag og når forsvarsministeren ringer og spør om du vil jobbe for ham, så sier du ja, sier en tydelig gira Utvåg til iTromsø.

– Hva ser du mest fram til?

– Jeg er fortsatt litt sjokkert og tror ikke det har gått helt opp for meg ennå. Det artigste med jobben blir nok å få reise ut i landet og møte folk, særlig når vi kommer nordover, sier han.


Forsvarsministeren har flytta til Tromsø: Gikk topptur til Lille Blåmann med kona og to livvakter

Selv på topptur følger livvaktene etter Hilde og Frank

Frank Bakke-Jensen har meldt overgang fra Båtsfjord og Finnmark til konas adresse på Tromsøya. Søndag spiste han og Hilde Sjurelv middag på restauranten Suvi.

 

Ikke tid til å feire

Frank Bakke-Jensen er fra Båtsfjord i Finnmark, men meldte flytting til Tromsø i 2018 for å bo sammen med kona Hilde Sjurelv. Johannes Utvåg er også tilflytter, men nå blir det altså en tromsøværing som skal gi råd til en annen.

– Det er alltid bra å ha folk i regjeringa som kjenner Nord-Norge godt, sier han.

Utvåg er usikker på nøyaktig hvordan arbeidshverdagen vil bli seende ut. Ting har skjedd fort og han setter seg ikke på flyet til Oslo før mandag morgen.

– Først må jeg få unnagjort noen ting på kontoret.

– Det er bare et par timer igjen av arbeidsuka, rekker du det?

– Nei, jeg må nok ta helga i bruk også. Jeg skulle gjerne feiret med boblevann og gode venner, men jeg tror nok helga går med til å avslutte en jobb og forberede meg til den neste. Festen får jeg ta igjen senere, avslutter Utvåg.