Stjal Grandiosa, en flaske cola og en sykkel. Nå må han betale bot

Den tiltalte skal ha gjort lignende flere ganger tidligere.

DØMT FOR TO TYVERI: En mann er dømt i Nord-Troms tingrett for to tilfeller av tyveri. 

nyheter

En 30 år gammel mann er i Nord-Troms tingrett dømt for å ha stjålet en Grandiosa og en flaske Cola fra Eurospar Kræmer 9. november 2017.

To uker senere, den 23. november, skal han stjålet en sykkel, ifølge dommen. Retten finner de bevist utover enhver tvil at tiltalte stjal en sykkel tilhørende en for han ukjent person. Selv forklarte han at en kompis hadde lånt bort sykkelen og gitt han koden på låsen.


Mann dømt for hatefulle ytringer mot samer

En mann i 50-årene fra Nordland er dømt for hatefulle ytringer mot samer etter et Facebook-innlegg han skrev i fjor.

 

Ifølge tiltalte hadde han glemt koden på låsen og tok derfor av forhjulet for å fjerne låsen på sykkelen. I dommen står det at tiltalte erkjente straffskyld for forholdet, dersom det skulle vise seg at sykkelen ikke tilhørte vennen.

En politibetjent forklarte at politiet ble tipset om tiltalte og deretter påtraff han i Storgata. Tiltalte beskrev hvor sykkelen ble tatt fra.

Politiet leverte sykkelen tilbake til samme sted, men kom ikke i kontakt med eieren.


 

Retten mener tiltaltes forklaring om at han lånte sykkelen fremstår som oppkonstruert og at den ellers er upresis. 30-åringen ble dømt til å betale en bot på 4800 kroner. I skjerpende retning vektlegges det at tiltalte tidligere har fått flere forelegg for lignende forhold